Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στη Γερμανία

Εκατοντάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, πολλοί φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, αλλά και Γερμανοί, μέλη του DKP, παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΑΕ Βάδης - Βυρτεμβέργης στη Στουτγκάρδη, στις 19 του Νοέμβρη, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 87 χρόνων ιστορίας και δράσης του Κόμματος, ενώ εκδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο πραγματοποιήθηκε επίσης στο Σόρντορφ της Γερμανίας, στις 20 του Νοέμβρη, με την παρουσία πλήθους Ελλήνων μεταναστών, στα γραφεία της ελληνικής κοινότητας.

Στην ομιλία του, ο Κ. Βουλγαρόπουλος, στέλεχος του Κόμματος, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση στην Ελλάδα. Ενημέρωσε για τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος, τις δραστηριότητες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που αναπτύσσεται μέσα από το ΠΑΜΕ και τους αγώνες του λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Ο Κ. Βουλγαρόπουλος αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την επίθεση του κεφαλαίου με τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που χειροτερεύουν ολοένα τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα της νεολαίας και των μεταναστών στην Ελλάδα. Πλούσιος ήταν ο προβληματισμός και η ανησυχία των Ελλήνων μεταναστών για την κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, όπου η ανεργία πνίγει κυριολεκτικά πάνω από δέκα εκατομμύρια Γερμανούς και αλλοδαπούς εργάτες, ενώ εντείνεται η φτώχεια μετά και τα μέτρα δραστικών περικοπών των κατακτήσεων στην κοινωνική πολιτική.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολιτική κατάσταση και στη Γερμανία, ιδιαίτερα στις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών των τελευταίων γερμανικών κυβερνήσεων που απλώνουν επικίνδυνα το φόβο, την αγωνία και προκαλούν μια γενική ανασφάλεια στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολιτική που ασκεί από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης η νέα κυβέρνηση Μέρκελ, του λεγόμενου «μεγάλου συνασπισμού» χριστιανοδημοκρατών - σοσιαλδημοκρατών, ενώ εκφράστηκε ανησυχία απέναντι στην αυξανόμενη δραστηριότητα των νεοναζιστικών - ρατσιστικών δυνάμεων ενάντια στους αλλοδαπούς εργάτες και στους νέους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ