Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή

Με Επίκαιρη Ερώτηση, το ΚΚΕ καλεί το υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση για απόπλου των πλοίων ακόμη και με ανέμους άνω των 9 μποφόρ

Η απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να επιτρέπεται ο απόπλους πλοίων ακόμη και σε περιοχές που επικρατούν άνεμοι άνω των 9 μποφόρ, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, είναι το θέμα της - δεύτερης με το ίδιο περιεχόμενο - Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη, προς τον αρμόδιο υπουργό Μ. Κεφαλογιάννη.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, «ένα ακόμη μέτρο που επιβλήθηκε με λαϊκή απαίτηση και είχε ως στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής των ναυτεργατών και των επιβατών στα πλοία, αίρεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις και αγανάκτηση». Και συνεχίζει: «Με πρόσφατη απόφασή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, αδιαφορώντας για τους τεράστιους κινδύνους που αυτή δημιουργεί στην ασφάλεια των πλοίων και των επιβαινόντων σε αυτά, επιτρέπει τον απόπλου των πλοίων για περιοχές που επικρατούν άνεμοι άνω των 9 μποφόρ, εφόσον υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του πλοιάρχου ότι θα ακολουθήσει διαφορετική από την κανονική πορεία με μικρότερης έντασης ανέμους».

Η απόφαση αυτή στην ουσία «αποτελεί κομμάτι του "παζλ" της πολιτικής εξυπηρέτησης των εφοπλιστικών συμφερόντων και ενίσχυσης της κερδοφορίας τους, που ακολούθησαν πιστά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει και αυτή της ΝΔ».

Με βάση τα παραπάνω, η βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «αν και πότε θα ανακαλέσει την επικίνδυνη απόφασή του και ποια μέτρα θα πάρει προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ