Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ»
Σταθερά στο μετερίζι του αγώνα

Επόμενος σταθμός η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Τη μαζική και πρωτοπόρα παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τις 14 του Δεκέμβρη, αποφάσισαν οι απολυμένοι των εργοστασίων «Β» και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Νάουσας», μέσα από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα. Με τα πανό και τις πικέτες τους θα μπουν μπροστά και σ' αυτή τη μάχη σηματοδοτώντας την κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν στη διεκδίκηση μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» - που από τον Οκτώβρη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των εργοστασίων και παράλληλα παλεύουν αναπτύσσοντας πολύμορφη αγωνιστική δράση - επαναβεβαίωσαν χτες την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη ζωή με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, για άλλη μια φορά, απευθυνόμενοι προς τους συναδέλφους τους στα άλλα κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια του Ομίλου, προειδοποιούν πως οι εξελίξεις θα είναι δραματικές γι' αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Αντίθετα πρέπει να απεγκλωβιστούν από τις αυταπάτες που καλλιεργεί η εργοδοσία και οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές, για να διευκολύνει την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της. Τους καλούν να μπουν στον αγώνα και συντονισμένα με τους απολυμένους του «Β» και της «Ολυμπιακής» να δώσουν τη μάχη για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.

Οι ίδιοι, αξιοποιώντας την πολύτιμη πείρα που βγήκε από το κλείσιμο της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και τον εμπαιγμό σε βάρος των απολυμένων εργατών που συνεχίζεται, επαγρυπνούν και οργανώνουν την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στη μάχη για τη σταθερή δουλιά παραμένουν και οι απολυμένοι της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», καθώς 13 μήνες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, ούτε η δέσμευση της κυβέρνησης για ένταξη στο ΛΑΕΚ υλοποιήθηκε αλλά και τα προγράμματα μερικής απασχόλησης αποδείχτηκαν προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας, χωρίς αμοιβές, προγράμματα μερικής ασφάλισης και μερικής ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ