Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν ...

Ε, ναι ήρθε η ώρα για κάτι δροσιστικό, για κάτι εύγευστο, για κάτι που θα μας κάνει πιο ευχάριστα τα καλοκαιρινά, φωτεινά, αλλά ατέλειωτα, απογεύματα. Ας κάνουμε μια φρέσκια λεμονάδα αν δεν έχετε αντίρρηση. Θα ρίξουμε δυο λεμόνια, δυο κουταλιές ζάχαρη και νερό μέσα στο μπλέντερ και θα τα χτυπήσουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Επειτα θα προσθέσουμε ενάμιση κουτάλι ζάχαρη, θα τα ξαναχτυπήσουμε ελαφρά. Θα μοιράσουμε το μείγμα σε κοντά και φαρδιά ποτήρια και συμπληρώνουμε με λίγη σόδα ή με μεταλλικό νερό. Θα διακοσμήσουμε το ποτήρι με φλούδα από λεμόνι.

Ας δοκιμάσουμε και ένα παγωμένο αρωματικό τσάι. Σε μια κανάτα θα βάλουμε ζάχαρη άχνη, και τσάι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα προσθέσουμε τέσσερις κούπες χυμό λεμονιού και τριακόσια μιλιγκράμ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Τα σκεπάζουμε και παγώνουμε το μείγμα. Ρίχνουμε το τσάι στην κανάτα και προσθέτουμε παγάκια, λίγες κομμένες φράουλες, μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι καθώς και φυλλαράκια μέντας για να μοιάζει πιο όμορφο.

Και μια ώριμη μπανάνα, ένα χυμό από πορτοκάλι, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, 300 μιλιγκράμ γάλα παγωμένο, κανέλλα σκόνη και... Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κανέλλα σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε καλά. Επειτα τα αδειάζουμε σε χαμηλά ποτήρια και τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με κανέλλα. Εις υγείαν λοιπόν, με μπανάνα σέικ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ