Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τις ευλογίες του ΣΕΒ

Περιχαρείς οι μεγαλοβιομήχανοι δήλωσαν και χτες - στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής - τη συμφωνία τους με το νομοσχέδιο

Τη στήριξή του στο αντιδραστικό νομοθέτημα που ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στο χώρο των ΔΕΚΟ, εξέφρασε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο.

Κατά τον επικεφαλής του ΣΕΒ οι βιομήχανοι «σαφώς συμφωνούν με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου» και κρίνουν θετική την προσπάθεια της κυβέρνησης. Η υιοθέτηση του νομοσχεδίου, είπε, θα οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες των ΔΕΚΟ και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος! Ο Οδ. Κυριακόπουλος, επίσης, ζήτησε οι όποιες διαφορές μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων να λύνονται με τη διαιτησία και τον Οργανισμό Μεσολάβησης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εμφανίστηκε υπέρμαχος της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά ο παριστάμενος βουλευτής του ΚΚΕ, Δ. Τσιόγκας, του θύμισε ότι σε μεταλλεία της επιχείρησής του, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, παραμερίστηκε η ασφάλεια με αποτέλεσμα να γίνουν θανατηφόρα ατυχήματα και να χάσουν τη ζωή τους εργαζόμενοι. Μάλιστα με εντολή του ίδιου του Οδ. Κυριακόπουλου απαγορεύτηκε η είσοδος στο εργοστάσιο τόσο του σωματείου όσο και βουλευτών του ΚΚΕ, που πήγαν εκεί για συμπαράσταση.

Το μόνο που βρήκε να ψελλίσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ ήταν ότι λυπάται για το θάνατο των εργαζομένων, ότι παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ την απαγόρευση εισόδου των βουλευτών την απέδωσε στο να μη γίνει εκμετάλλευση του ατυχήματος!

Στην ίδια επιτροπή κατέθεσε και ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε δημαγωγικά κατά του νομοσχεδίου, χωρίς να πει κουβέντα για τη στάση της συμβιβασμένης ηγεσίας της Συνομοσπονδίας όταν αντίστοιχα αντεργατικά μέτρα προωθούνταν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Σε πείσμα της πραγματικότητας, την οποία άλλωστε όλοι θυμούνται, ισχυρίστηκε ότι για αντίστοιχο νόμο του ΠΑΣΟΚ το 1998, για τα εργασιακά των ΔΕΚΟ, η ΓΣΕΕ οργάνωσε πέντε απεργίες. Επίσης δεν μπόρεσε να απαντήσει ουσιαστικά στο ερώτημα του Δ. Τσιόγκα για το τι έκανε η ΓΣΕΕ για να μην περάσουν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΣΕΒ, η αλήθεια... (2005-12-09 00:00:00.0)
Ούτε τον πληθωρισμό δε δίνει ο ΣΕΒ (2004-01-30 00:00:00.0)
Ταμπούρλο στην πλάτη του εργάτη (2004-01-16 00:00:00.0)
...αλλά και ηγεσίας ΓΣΕΕ με ΣΕΒ (2003-10-31 00:00:00.0)
Κυβέρνηση - ΣΕΒ συμφώνησαν στις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις (2003-10-30 00:00:00.0)
Οταν χειροκροτούν οι δύο πρόεδροι... (2002-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ