Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Δεν έχει επιδότηση...

Το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή

Την επιδότηση για την παραγωγή του 2003-2004 κινδυνεύουν να χάσουν οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς στη Φθιώτιδα και τη Μαγνησία επειδή πούλησαν σε εμπόρους στους οποίους για διάφορους λόγους - χωρίς να ευθύνονται σε τίποτα οι αγρότες - έχασαν τις άδειες εμπορίας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, ζητώντας να δοθεί ολόκληρη η επιδότηση στους παραγωγούς αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Γεωργίας Α. Κοντός ισχυρίστηκε ότι στην ουσία έγινε «κομπίνα» αφού, όπως είπε, εκδόθηκαν βεβαιώσεις παράδοσης αλλά προϊόν δεν παραδόθηκε. Ετσι, κατά τον υφυπουργό, όχι μόνο δε θα δοθεί ολόκληρη η επιδότηση αλλά και όσοι την εισέπραξαν οφείλουν να την επιτρέψουν!

Σχολιάζοντας τη θέση του υφυπουργού ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι στην περίπτωση ισχύει η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Υπογράμμισε ότι οι αγρότες δε φταίνε σε τίποτα για το τι έκαναν οι διάφοροι έμποροι και τόνισε: «Πού να ξέρει ο αγρότης αν το τιμολόγιο που παίρνει είναι γνήσιο ή όχι; Είναι δυνατόν να απευθύνετε την ευθύνη της λειτουργίας του συστήματος, το οποίο είναι παράλογο και άδικο, προς τους παραγωγούς; Πώς να ξέρουν εάν ο κάθε έμπορος στον οποίο παρέδιδαν τόσα χρόνια, αυτήν τη στιγμή δεν είναι νόμιμος και δεν έχει αυτά τα δικαιώματα»;

Ο Ν. Γκατζής ζήτησε να δοθεί η επιδότηση στους παραγωγούς γιατί στις παραπάνω περιοχές η βρώσιμη ελιά είναι μονοκαλλιέργεια και για τους ανθρώπους αυτούς υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ