Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΔΚΕ
Κινητοποίηση για τα ... προσχήματα

Αφού προηγήθηκαν κωμικοτραγικές σκηνές στη συνεδρίαση, πάρθηκε η απόφαση για συγκέντρωση αιρετών στις 15 Δεκέμβρη, «για να... τελειώνουμε», όπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης, Πάρις Κουκουλόπουλος

«Οποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». Η φράση αυτή μπορεί επιεικώς να χαρακτηρίσει την τροπή της χτεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, με τους «γαλάζιους» και «πράσινους» αιρετούς να ερίζουν πάνω στην ημερομηνία διεξαγωγής της κινητοποίησής τους, με το περιορισμένο αίτημα να καλυφθεί το κόστος μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Τα λόγια του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλου, «να κάνουμε τη συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη (σ.σ. αντί τις 14ης που ήταν η πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής) και να τελειώνουμε» αντανακλούν την έλλειψη οποιασδήποτε διάθεσης από μέρους της προσκείμενης σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ να λυθούν αγωνιστικά τα προβλήματα και αντ' αυτού να προωθηθούν άλλες, ήδη δρομολογούμενες, «λύσεις» όπως είναι η φορολογία, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

Τελικά και με τα μέλη του ΔΣ που είχαν παραμείνει στην αίθουσα της συνεδρίασης να είναι όρθια, αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση αιρετών, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των σωματείων των συμβασιούχων, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 15 Δεκέμβρη. Δε θα κλείσουν οι Δήμοι όπως αρχικά είχε εισηγηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή. Ακολούθως, θα συνεδριάσει το ΔΣ για να καθορίσει την παραπέρα στάση του.

Η απροθυμία να διεκδικηθούν πόροι φάνηκε και στη διάρκεια της συνεδρίασης, με τους αιρετούς της ΝΔ να κρίνουν ικανοποιητικές τις απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι το κόστος μονιμοποίησης των συμβασιούχων θα καλυφθεί, αφού το ΑΣΕΠ ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και του ΠΑΣΟΚ να ζητούν κάλυψη από ειδικούς λογαριασμούς του κρατικού προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα εστιάστηκε στους συμβασιούχους, το οποίο και η ίδια η ΚΕΔΚΕ δημιούργησε και βέβαια δε λύνεται με την πρότασή της, αφού αυτοί θα συνεχίσουν να εργάζονται και μετά το 2007.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Χρήστος Τέγος, υπογράμμισε ότι τα χρήματα που χρειάζονται για τους συμβασιούχους «θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο σύνολο των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με γενναία αύξησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «τα πράγματα προδιαγράφονται άσχημα» και τόνισε πως «η κινητοποίηση δεν πρέπει να είναι φωτοβολίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ