Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Μονόδρομος οι αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις»!

Επίδειξη τόλμης και αποφασιστικότητας όσον αφορά στην προώθηση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων», έκανε άλλη μια φορά ο Κ. Καραμανλής, αντλώντας βέβαια «δύναμη» από την υποστήριξη του ΣΕΒ και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με την ομιλία του στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο πρωθυπουργός επιδίωξε να υπηρετήσει το σταθερό στόχο του, δηλαδή να παρατείνει την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων στην κυβερνητική πολιτική. Και αυτό με πολλούς τρόπους: Με το αναμάσημα του γνωστού παραμυθιού περί μονόδρομου, με τον εξωραϊσμό της βαρβαρότητας της πολιτικής του, με την παραπλάνηση και εξαπάτηση των λαϊκών μαζών.

Ενθαρρημένος προφανώς και από την προσφερόμενη συναίνεση των ξεπουλημένων πλειοψηφιών των συνδικάτων εμφάνισε την αντιλαϊκή πολιτική ως λαϊκή απαίτηση! «Οι πολίτες αξιώνουν να συνεχίσουμε αταλάντευτα, θα έλεγα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ορμή, το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Οι πολίτες μάς έδωσαν μια ξεκάθαρη, ρητή, εντολή: Να αλλάξουμε τα πράγματα. Να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν και διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στο νομοσχέδιο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις πρώην ΔΕΚΟ, το οποίο χαρακτήρισε «καθοριστική μεταρρύθμιση - τομή στο κράτος», καθώς και «μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση που κανείς δεν τόλμησε μέχρι σήμερα ούτε καν να το συζητήσει»... Περιγράφοντας τους βασικούς στόχους της είπε ότι «εξυγιαίνει και περιορίζει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θέτει τις βάσεις ώστε να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη δημιουργία ελλειμμάτων, προωθείται σταδιακά η προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στο εσωτερικό τους, προς εκείνες του ιδιωτικού τομέα, για τους υπαλλήλους που θα προσλαμβάνονται εφεξής». Επιμένοντας στη διαίρεση των εργαζομένων υποστήριξε ότι δε θίγονται οι εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων που ήδη υπηρετούν στις ΔΕΚΟ και διασφαλίζεται η εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και όλων των εγγυήσεών της στο σύνολο των νέων συμβάσεων, ξεχνώντας ότι αυτές οι εγγυήσεις έχουν προ πολλού καταπέσει στην πράξη...«Οι αλλαγές που προωθούμε σήμερα στις ΔΕΚΟ είναι μονόδρομος», αποφάνθηκε. Αναφερόμενος γενικότερα στο «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» της κυβέρνησης τόνισε ότι «ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε με εντεινόμενους ρυθμούς τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία αυτή». Επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να στέκονται εμπόδιο στις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ούτε οι μειοψηφίες των βολεμένων, ούτε οποιαδήποτε οργανωμένα συμφέροντα».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να σηκώσει ξανά σημαία του ασυμβίβαστου πολέμιου της διαφθοράς και της διαπλοκής. Μόνο που το παραμύθι δεν έχει πλέον δράκο, αφού η κυβερνητική πολιτική είναι αστείρευτη πηγή παραγωγής διαφθοράς και διαπλοκής. Γι' αυτό ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να πείσει ότι είναι πιο αδιάφθορος από τους προκατόχους του: «Για αυτούς που κυβερνούσαν για 20 χρόνια, γι'? αυτούς που συμβιβάστηκαν με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, για αυτούς που όψιμα παριστάνουν τους τιμητές, η διαφάνεια δεν είναι παρά μόνο ένα κενό περιεχομένου σύνθημα. Γι' αυτούς δεν είναι παρά μόνο μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ, στην οποία νομίζουν πως μπορούν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ