Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στη γραμμή του ΣΕΒ

Τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου χρησιμοποίησε χτες το ΠΑΣΟΚ για να ασκήσει... αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ!

Ο Γ. Παπανδρέου και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης επικαλέστηκαν χτες τη... διαφωνία του Οδ. Κυριακόπουλου σχετικά με την «κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων» στις ΔΕΚΟ, για να κρύψουν πίσω από αυτή την πλήρη στήριξη που παρέχει τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση για την προώθηση του αντιδραστικού νομοθετήματος που ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ.

Εξάλλου ο Γ. Παπανδρέου μόλις την προηγούμενη Τρίτη στη συνεδρίαση των Συντονιστών Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν «πρέπει να αντιμετωπίσει με δογματισμό τις αναγκαίες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις», ενώ προχτές και χτες, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους κοινωνικούς εταίρους, τάχτηκε «υπέρ των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη χώρα».

Βέβαια, την ίδια στιγμή που πιστός στη στρατηγική της Λισαβόνας τασσόταν υπέρ κάθε αντεργατικής μεταρρύθμισης, χτες σε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού και προσπαθώντας να στήσει μια δήθεν αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ανέφερε ότι οι «αλλαγές» πρέπει να γίνουν «με συνεργασία των κοινωνικών εταίρων».

Ουσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου εγκάλεσε την κυβέρνηση, γιατί δεν μπόρεσε να προωθήσει το αντεργατικό νομοσχέδιο, με «κοινωνική συναίνεση» και αναζητώντας συγχρόνως τον «τίτλο» του καλύτερου... διαχειριστή, σημείωσε: «Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είδα ότι μίλησε για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, γιατί αν θέλουμε να έχουμε κοινωνική συναίνεση, το θέμα των συλλογικών συμβάσεων είναι πάρα πολύ σημαντικό». Η εργασιακή ειρήνη, συνέχισε, είναι «κάτι που είχαμε καταφέρει, και είχαν καταφέρει και οι κοινωνικοί φορείς, να διαμορφώσουμε τα τελευταία χρόνια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ν. Αθανασάκης που ανέφερε: «Ακόμα και ο ΣΕΒ έφτασε να διαφωνεί με το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, προβλέποντας την κοινωνική αναταραχή που αυτό θα προκαλέσει»...

Ο Γ. Παπανδρέου συγχρόνως τάχτηκε υπέρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και του «εκσυγχρονισμού» των «κρατικών υπηρεσιών» και την «εξυγίανση της αγοράς», αλλά στη συνέχεια με περίσσια υποκρισία υποστήριξε ότι «οι μεταρρυθμίσεις, ο νόμος για τις ΔΕΚΟ», όπως τις προωθεί η κυβέρνηση, δεν είναι για το ΠΑΣΟΚ «σοβαρή μεταρρύθμιση».

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου μετά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την οικονομία, αναφέροντας ότι «ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας» και απέδωσε την «κακή οικονομική κατάσταση» στην «κακώς εννοούμενη απογραφή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ