Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΙΣ»
Απαντες είναι ύποπτοι!

Επεκτείνεται η αστυνομοκρατία

Μια βδομάδα μετά το κυνήγι ...υπόπτων στη Νότια Ελλάδα, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε προχθές από την Αστυνομία και στη Βόρεια, η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΠΟΛΙΣ». Πραγματοποιήθηκε στις επτά Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Περιφέρειας της Βορείου Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Ηπείρου), με την ίδια ένταση, όπως και η αντίστοιχη της 1ης Δεκέμβρη.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε μεγάλες διαφορές από αυτήν της Αθήνας, καθώς οι εντολές παραμένουν ίδιες σε όλη τη χώρα, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους. Απαντες είναι ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Επίσης, ό,τι κινείται ...ελέγχεται. Με τους δύο αυτούς «κανόνες» απέδειξαν για άλλη μία φορά περίτρανα πως στόχος της κυβέρνησης, μέσω της Αστυνομίας, είναι η συνεχής πίεση των λαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών, όλων των πολιτών της χώρας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαιρέσεις. Ετσι, οι 2.161 αστυνομικοί και συνοροφύλακες που συμμετείχαν στο κυνήγι, έλεγξαν 16.986 άτομα, 1.798 καταστήματα και 12.956 οχήματα. Βεβαίωσαν 4.148 παραβάσεις και προχώρησαν και σε 463 συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη της Νότιας Ελλάδας, είχαν διατεθεί 2.856 ένστολοι που είχαν ελέγξει 22.539 άτομα, 1.696 καταστήματα και 17.479 οχήματα. Οι συλλήψεις είχαν αγγίξει τις 780, ενώ είχαν βεβαιωθεί 7.387 παραβάσεις (καταστημάτων, ΚΟΚ κτλ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ