Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Θύματα των περικοπών και της λιτότητας

Τη μονιμοποίησή τους ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση ο Αντ. Σκυλλάκος

Θύματα της πολιτικής λιτότητας και των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες και οι εποχικά απασχολούμενοι δασοπυροσβέστες, που θα συνεχίσουν να απασχολούνται με συμβάσεις έργου και με μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια.

Το θέμα τους έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, αλλά ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χ. Μαρκογιαννάκης ξεκαθάρισε ότι με «τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες είναι αδύνατη η πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου των 5.500 περίπου εποχικών δασοπυροσβεστών». Το μόνο στο οποίο μπορούν να ελπίζουν κάποιοι είναι να πριμοδοτηθούν με μόρια στο διαγωνισμό που θα γίνει για την πρόσληψη πυροσβεστών.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός προχώρησε σε ανέξοδα λόγια αναγνώρισης του έργου που επιτελούν οι δασοπυροσβέστες, αν και αναγνώρισε ότι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική ξεπερνούν το 25%. Ο Χ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ηγεσίας της Πυροσβεστικής εκτίμησαν πως οι εποχικοί δασοπυροσβέστες που εργάζονται για πέντε χρόνια με πεντάμηνη ετήσια υπηρεσία δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά την τελική απόφαση επί του θέματος θα την πάρει το ΑΣΕΠ.

Μόνο με τα λόγια για την αναγνώριση του έργου τους, οι δασοπυροσβέστες δε γίνεται να ικανοποιηθούν, τόνισε, στην παρέμβασή του, ο Αντ. Σκυλλάκος, υπογραμμίζοντας ότι το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Ενδεικτικό της αδικίας που υφίστανται οι δασοπυροσβέστες είναι ότι στον κλάδο υπηρετούν άνθρωποι που επί 30 χρόνια είναι εποχικοί.

Το θέμα, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι σοβαρό και έχει να κάνει με την προστασία των δασών, που ολοένα και περισσότερο απειλούνται. Οι δασοπυροσβέστες, τόνισε, με την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν, μπορούν να αξιοποιηθούν από την Πυροσβεστική και το υπουργείο Γεωργίας με σταθερή εργασία, όχι μόνο στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και στην πρόληψή τους, καθώς και στη διαχείριση του δάσους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ