Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Απεργοσπαστικός συναγερμός!

Μαθήματα υποταγής, κάλεσμα απεργοσπασίας, αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο... ό,τι και να πούμε είναι λίγο, για να περιγράψουμε την προτροπή του διευθυντή του 12ου Γυμνασίου Πατρών προς τους γονείς των μαθητών του να συγκεντρωθούν σήμερα το πρωί στο σχολείο, για να αποτρέψουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην απεργιακή συγκέντρωση, μια συγκέντρωση όπου θα μετέχουν οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών και όπου κανονικά θα έπρεπε να μετέχουν και οι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου. Αλλη όμως είναι η επιλογή αυτού του είδους «δασκάλων»...

Οι γονείς των παιδιών του 12ου Γυμνασίου Πατρών έλαβαν χτες την παρακάτω επιστολή από τον Γυμνασιάρχη:

«Στις 9-12-05, ημέρα Παρασκευή λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, εμείς οι καθηγητές και ελάχιστοι δυστυχώς γονείς γίναμε θεατές του εξής φαινομένου: Εξωσχολικά άτομα (φοιτητές κλπ.) που βρέθηκαν στην πύλη του σχολείου, ασκώντας σωματική, αλλά κυρίως ψυχολογική βία παρέσυραν πολλούς μαθητές μας - παιδιά σας - τους απομάκρυναν από το σχολείο και τους οδήγησαν ως πρόβατα επί σφαγή, στο κέντρο της πόλης. Η παρουσία, τις δυο τελευταίες ημέρες, ατόμων εξωσχολικών στο χώρο του σχολείου δείχνει ότι και αύριο Τετάρτη 14-12-05, θα έχουμε ανάλογα φαινόμενα. Οσοι από σας πιστεύετε, όπως και εμείς, ότι τα παιδιά σας σ' αυτή την ηλικία είναι ανίκανα να επιλύσουν τα σοβαρά κοινωνικά και άλλης φύσεως προβλήματα του τόπου, πρέπει να π α ρ ο υ σ ι α σ τ ε ί τ ε από πολύ νωρίς στο σχολείο και με την παρουσία σας να αποτρέψετε την απορύθμισή του προς όφελος των παιδιών σας».

«Διευθυντής σε διατεταγμένη κυβερνητική, απεργοσπαστική υπηρεσία», ήταν ο τίτλος που έδωσε η Κ. Γεροπαναγιώτη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, σχολιάζοντας τις ενέργειες του Γυμνασιάρχη. «Θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από τη συμμετοχή του σχολείου στο συλλαλητήριο της 9ης Δεκέμβρη και παίρνουν μέτρα και με πολύ θράσος. Ο διευθυντής ζητάει από τους γονείς να περιφρουρήσουν την απεργοσπασία!», τόνισε.

«Η απάντηση είναι οι εργαζόμενοι να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στη σημερινή συγκέντρωση», τονίζει η Κ. Γεροπαναγιώτη, προσθέτοντας ότι το ΠΑΜΕ έχει πάρει μέτρα, θα βρίσκεται αύριο έξω και από το συγκεκριμένο σχολείο καλώντας γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά να στρατευτούν στον αγώνα για ενιαία δημόσια και δωρεάν παιδεία, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «σε τούτο το σχολείο πνίγονται τα όνειρα, τα δικά μας και των παιδιών μας, για ένα καλύτερο αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ