Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ανησυχούν

Σε ανακοίνωσή του για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με το ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα όχι μόνο δεν πρέπει να εφησυχάζουν από τις δηλώσεις του υπουργού για το νέο εργασιακό τους ωράριο, αλλά πρέπει να ανησυχούν για τα κυβερνητικά σχέδια και επιδιώξεις, για τις "διαρθρωτικές αλλαγές σε ορισμένους τομείς", που εξήγγειλε.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες στοχεύουν να εναρμονίσουν καλύτερα τη λειτουργία του Δημόσιου με τις ανάγκες της "ελεύθερης αγοράς" και του κεφαλαίου. Ανοίγουν το δρόμο σε μια μορφή "διευθέτησης του χρόνου εργασίας" και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου πρέπει να επαγρυπνούν. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής βρίσκονται διαρκώς η μονιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων, για να υπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Οσον αφορά στην αλλαγή του ωραρίου των παιδικών σταθμών, η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα το κάνει, αφού αυτοί είναι ή ιδιωτικοί ή βρίσκονται στη δικαιοδοσία των Δήμων. Και επίσης, πως η αλλαγή του ωραρίου των παιδικών σταθμών δε θα συνοδευτεί με την αύξηση των τροφείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ