Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Οι Εθνικές και ο... ΠΑΟ

Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και ο Παναθηναϊκός έκλεψαν τις εντυπώσεις τη χρονιά που πέρασε

Το Ευρωμπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας μονοπώλησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων στο μπάσκετ τη χρονιά που πέρασε. Η Ελλάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατώντας της Γερμανίας με 78-62, ενώ την τρίτη θέση πήρε η Γαλλία, που νίκησε στο μικρό τελικό την Ισπανία με 98-68. Η τελική κατάταξη του 34ου Ευρωμπάσκετ ήταν: 1. Ελλάδα 2. Γερμανία. 3. Γαλλία 4. Ισπανία 5. Λιθουανία 6. Σλοβενία 7. Κροατία 8. Ρωσία 9. Σερβία 10. Ιταλία 11. Ισραήλ 12. Τουρκία 13. Βουλγαρία 14. Λετονία 15. Βοσνία 16. Ουκρανία. Σημειώνεται ότι οι πρώτες έξι ομάδες εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στο Μουντομπάσκετ που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ιαπωνία.

Πάντως η επιτυχία της Εθνικής ανδρών δεν ήταν η μοναδική όσον αφορά τον τομέα των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Η Εθνική νέων κατέκτησε τη 2η θέση στην τελική φάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Αργεντινής. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί η ήττα του ελληνικού συγκροτήματος έγινε μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα, χάρις σε δυο ελεύθερες βολές των Λιθουανών.

«Πράσινο»... φόντο

Στο εσωτερικό, ο Παναθηναϊκός μονοπώλησε τις επιτυχίες για μια ακόμη φορά. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το νταμπλ, ενώ κατέλαβαν και την τρίτη θέση στην Ευρωλίγκα. Στους τελικούς του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 3-1 νίκες της ΑΕΚ και να κατακτήσει το τρόπαιο. Το «Τριφύλλι» επικράτησε του «Δικεφάλου» με 78-62, 79-71, 87-71, ενώ γεύτηκαν την ήττα στο δεύτερο παιχνίδι στο Γαλάτσι με 84-79. Στον τελικό του Κυπέλλου, που διεξήχθη στο κλειστό του Λίντο στο Ηράκλειο Κρήτης, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς νίκησε τον Αρη με 72-68, ενώ δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, με τους «κίτρινους» να αρνούνται να παραλάβουν τα μετάλλιά τους. Στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που διεξήχθη στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός, στο μικρό τελικό επικράτησε της «οικοδέσποινας» ΤΣΣΚΑ με 94-92 και κατέλαβε την τρίτη θέση. Προηγουμένως η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί στον ημιτελικό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 91-82. Οι Ισραηλινοί αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης αφού στον τελικό νίκησαν την Ταουγκρές με 90-78.

Μέτρια χαρακτηρίζεται η παρουσία των άλλων ελληνικών ομάδων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ