Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «FLASH»
Κινητοποίηση με 24ωρη απεργία

Σε 24ωρη απεργία αύριο, Παρασκευή, προχωρούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού «FLASH» και της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Flash.gr» με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ καθώς και των άλλων Ενώσεων (ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ), με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Ετσι, καμία ειδησεογραφική εκπομπή και κανένα δελτίο ειδήσεων δε θα μεταδοθεί από τα δύο μέσα από τις 6 π.μ. της Παρασκευής μέχρι και τις 6 π.μ. του Σαββάτου.

Η πολύμηνη ταλαιπωρία των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» και στην ιστοσελίδα «Flash.gr» συνεχίζεται, καθώς επίσης - όπως επισημαίνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωσή του - και «η ασυδοσία της εργοδοσίας "κληροδοτείται" από παλαιά σε νέα ιδιοκτησία». Υπενθυμίζεται ότι την 1η του Δεκέμβρη ανακοινώθηκε - μετά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις και αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη από τον Σ. Πουλόπουλο, προκειμένου να μην μπει «λουκέτο» στα δύο μέσα και πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι - ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός και η ιστοσελίδα ...πέρασαν στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη.

Αν και η ανακοίνωση ότι τα δύο μέσα μεταβιβάστηκαν στο «νέο» ιδιοκτήτη έχει γίνει εδώ και δύο βδομάδες, οι δημοσιογράφοι του ραδιοσταθμού και της ιστοσελίδας παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, ενώ εκπνέει και η εκ του νόμου προθεσμία καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων. Σε ανάλογη όμως κατάσταση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.

Οπως σημειώνει μάλιστα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή του, ο νέος ιδιοκτήτης του «Flash», Σ. Κόκκαλης, «δεν έχει δώσει ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος εκπρόσωπός του σαφές στίγμα για το πότε σκοπεύει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του».

Τα προβλήματα όμως των εργαζομένων του «Flash» με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων δεν είναι τωρινά, ενώ κάθε περιθώριο ανοχής έχει εξαντληθεί. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν για μήνες, ακόμα και από τότε που ο ραδιοφωνικός σταθμός μεταβιβάστηκε, το Δεκέμβρη του 2004, από την Ελένη Κόκκαλη στον εκδότη της εφημερίδας «Πρωταθλητής», Σωτήρη Πουλόπουλο.

Οι τρεις Ενώσεις των εργαζομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ αντίστοιχα), απαιτούν από το νέο ιδιοκτήτη να καταβάλει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους και επιτέλους να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του για τη νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού και της ιστοσελίδας.

Επίσης, να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της μεταβίβασης από τον Σωτήρη Πουλόπουλο στον Σ. Κόκκαλη δεν έχουν σταλεί ακόμα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμονές εορτών μένουν στο «δρόμο» (2005-12-16 00:00:00.0)
Νέες ...ανακοινώσεις για τον «Flash» (2005-11-09 00:00:00.0)
«Θύματα» οι εργαζόμενοι (2005-10-06 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα σε «Flash» και «Flash.gr» (2005-07-05 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η απεργία στο «Flash» (2005-03-01 00:00:00.0)
Απεργία στον «Flash» (2005-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ