Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Να τελειώνουμε

Αραβαντινός Γρηγόρης, αντιστασιακός, Ληξούρι Κεφαλλονιάς. Αρκετό καιρό παρακολουθώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αλληλοκατηγορούνται φροντίζοντας να αποδείξουν το κάθε κόμμα για λογαριασμό του ποιος είναι πιο ηθικός και βοηθούμενα από τα ΜΜΕ πετυχαίνουν το φοβερό αποτέλεσμα να κατηγορούν σχεδόν όλους τους Ελληνες σαν ανήθικους. Θέλω όμως να πιστεύω πως δε θα πετύχουν στην προσπάθειά τους. Το φαινόμενο αυτό καλλιεργείται από το ίδιο το σύστημα. Γι' αυτό και για να τελειώνουμε με τέτοια φαινόμενα - ρουσφέτια, εξαγορές και όλα τα συναφή βρώμικα και ανήθικα - να βάλουμε ένα χεράκι ν' αλλάξουμε το σύστημα, το καπιταλιστικό, που όλες τις αξίες τις μετράει σε χρήμα.

Στον αντιστασιακό φωτογράφο

Μαντάς Γιώργης... Πιστό παιδί του ΚΚΕ, μέλος της ΠΕΑΕΑ/ στις συγκεντρώσεις έτρεχε, τη μηχανή στο χέρι/ ζωντάνευε η ιδέα,/ αυτών που πέσανε νεκροί σε μύρια τόσα μέρη.

Σαν ταπεινός προσκυνητής, στους τόπους της θυσίας,/ πάντα απαρατήρητος μέσα στους συναγωνιστές,/ στη μηχανή κατέγραφε, ανθρώπους και μνημεία,/ ενώνοντας το σήμερα με εικόνες απ' το χτες...

Πατρίδα

Αννα Κανακάρη - Λεβέντη. Αετίσια μάτια φλόγα σκορπάνε/ στα βαριά μπράτσα όπλα κρατάνε.

Μορφές αρχαίων προγόνων μοιάζουν/ τη λεβεντιά τους οι εχθροί τρομάζουν.

Τα νιάτα δίνουν, τα θυσιάζουν/ για την πατρίδα ζητωκραυγάζουν.

Λεύτερη να 'ναι αυτό ζητάνε/ για ελευθερία ζητωκραυγάζουν.

Στήθια ατσάλι, κορμιά λαμπάδα/ τα ιδανικά τους είναι η Ελλάδα.

ΥΓ: Αφιερωμένο για το Γοργοπόταμο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ