Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Αγροτικών διώξεων συνέχεια

Δήλωση του Στ. Σκοπελίτη. Νέες κλήσεις σε δίκη στάλθηκαν, σε αγρότες της Λέσβου αυτή τη φορά

Η «φάμπρικα» διώξεων και καταστολής των αγωνιστών αγροτοκτηνοτρόφων που άνοιξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει με τις μηχανές της «στο φουλ» και με την κυβέρνηση της ΝΔ. Ετσι, μετά τις πρόσφατες καταδίκες αγροτών από τη Θεσσαλία, τώρα νέες κλήσεις σε δίκη στάλθηκαν σε εφτά αγρότες - μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) Λέσβου, οι οποίοι κάθονται στο «σκαμνί» του κατηγορούμενου, επειδή τόλμησαν να «σηκώσουν κεφάλι» στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Μπορεί να αλλάζουν οι κυβερνήσεις, εκείνο όμως που δεν αλλάζει είναι η αντιλαϊκή τους ρότα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΣΕΑ Λέσβου, Στ. Σκοπελίτης, με αφορμή τις παραπάνω κλήσεις σε δίκη, προσθέτοντας: «Το τονίζουμε αυτό παίρνοντας αφορμή από τη δίωξη που ασκήθηκε ενάντια στους αγρότες που πάλεψαν υπερασπιζόμενοι τον κόπο και τον ιδρώτα τους. Αυτό ως γνωστόν έγινε το 2001, 12 Δεκέμβρη, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Η σύνταξη του κατηγορητηρίου έγινε 8 Απρίλη του 2003, πάλι επί ΠΑΣΟΚ και η δίκη τους θα γίνει στις 26 Γενάρη 2006 επί ΝΔ. Να, γιατί λέμε ότι η μικρομεσαία αγροτιά της χώρας μας και του τόπου μας είναι ανάγκη να αποδεσμευτεί από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει όχι μόνο να απαλλαγεί από τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής, αλλά και από την αντιμετώπιση που του επιφυλάσσουν κάθε φορά που με τον αγώνα του αντιδρά στην πολιτική τους».

Συνεχίζοντας ο Στ. Σκοπελίτης, υπογράμμισε: «Τώρα, εκείνο που επιβάλλεται είναι να σταθεί αλληλέγγυα στους συναδέλφους που διώκονται και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξή τους. Κι αυτό πρέπει να το κάνει με αποφασιστικό όσο και με μαζικό τρόπο. Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία ήταν και ο οργανωτής αυτής της αγωνιστικής εκδήλωσης, να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε η συμπαράσταση της αγροτιάς να έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε. Κλείνω λέγοντας ότι κανένας και με κανέναν τρόπο δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη διεκδίκηση από την αγροτιά μας μιας καλύτερης ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ