Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΣΑΜΙΝΑ»
Εκλεβαν λαμπάκια οι ... πνιγμένοι!

Ο ένας μετά τον άλλο οι επιθεωρητές του υπουργείου επαναλαμβάνουν τους ανεκδιήγητους ισχυρισμούς της εταιρίας

Εξακολουθούν να προκαλούν με τη στάση τους οι επιθεωρητές του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που κατέθεσαν για δεύτερη μέρα χτες στη δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, με καθήκον την υπεράσπιση του επιθεωρητή του ΚΕΕΠ Π. Τσόρβα όσο και των εφοπλιστών.

Τη σκυτάλη πήρε χτες ο τρίτος επιθεωρητής Ηλίας Κόλλιας, ο οποίος επανέλαβε το επιχείρημα που έχει ειπωθεί από την πρώτη μέρα του ναυαγίου από τους εκπροσώπους της εταιρίας, ότι δήθεν για τις ελλείψεις των σωσιβίων σε σφυρίχτρες και λαμπάκια ευθύνονται οι επιβάτες! Για να στηρίξει μάλιστα τη θέση του, έσπευσε να χρησιμοποιήσει και το πάγιο επιχείρημα των επιθεωρητών ότι «υπάρχουν καταγγελίες από καπετάνιους ότι χάνονται σφυρίχτρες!».

Παράλληλα, ο Η. Κόλλιας όταν ρωτήθηκε από δικηγόρο της υπεράσπισης για το όνομα που υπήρχε στα σωσίβια, ολοκλήρωσε το έργο των συναδέλφων του που κατέθεσαν προχτές και αθώωσε πλήρως την εταιρία λέγοντας: «Το όνομα στα σωσίβια δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία του σωστικού μέσου, αλλά μόνο ότι ανήκει σε κάποιον»! Σημειώνουμε ότι στο ΣΑΜΙΝΑ βρέθηκαν σωσίβια με το πρώτο όνομα του πλοίου («ΚΟΡΣΕΝ»), από το 1966!!!

Να σημειωθεί ότι η στάση των επιθεωρητών που κατέθεσαν στη δίκη προκάλεσε αντιδράσεις στους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από αυτά που ακούγονται μέσα στο δικαστήριο. Χαρακτηριστικότερη όλων ήταν η κατάθεση του επιθεωρητή Μ. Κιουλέπογλου, ο οποίος αξιώνοντας από το δικαστήριο να αθωώσει επιθεωρητές και εφοπλιστές έφτασε στο σημείο να πει: «Η απόφασή σας θα καθορίσει αν εγώ θα παραμείνω επιθεωρητής!»

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η κατάθεση του Εμ. Νιώτη, υπαλλήλου της εταιρίας MFD (σήμερα HSW) στο τμήμα των ασφαλειών. Από την αρχή της κατάθεσής του προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο για τη ...«φιλευσπλαχνία» της εταιρίας, η οποία αφού πρώτα έπνιξε 80 ανθρώπους με το σαπιοκάραβο που είχε, μετά τους αποζημίωσε! Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι η εταιρία έδωσε 80 εκατομμύρια για τις κηδείες των θυμάτων και «υιοθέτησε» ουσιαστικά τα παιδιά αυτών που χάθηκαν, αφού πλήρωσε τις σπουδές τους! Ομως οι συγγενείς που βρίσκονταν στο δικαστήριο διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν ότι δεν έχουν πάρει δραχμή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομολογούν την εφοπλιστική ασυδοσία (2007-03-13 00:00:00.0)
Ελεύθεροι οι εφοπλιστές! (2006-02-28 00:00:00.0)
Ενα από τα εγκλήματα του εφοπλιστικού κεφαλαίου (2006-02-25 00:00:00.0)
Κατάθεση «παρωδία»! (2006-01-05 00:00:00.0)
Σωσίβια από το 1966! (2005-11-09 00:00:00.0)
Θαλασσοπνίγουν οι εφοπλιστές και το ΥΕΝ (2005-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ