Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγώνας μέχρι την ανάκληση της απόλυσης

Με αποφασιστικότητα περιφρούρησαν χτες την 24ωρη απεργία στο κατάστημα παιδικών ειδών «Λητώ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες και η νέα 24ωρη απεργία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Πειραιά στο κατάστημα βρεφικών και παιδικών ειδών «Λητώ» στον Πειραιά, με κεντρικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη της υπαλλήλου Σταματίνας Στριλάκου που απολύθηκε την περασμένη βδομάδα. Το μήνυμα, στο κρεμασμένο πανό που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του καταστήματος, με την υπογραφή του ταξικού σωματείου, είναι σαφές: «Απαιτούμε την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και επιστροφή των χρημάτων στους εργαζόμενους».

Απέναντι στην αδιαλλαξία της διεύθυνσης, η οποία μάλιστα κατέθεσε κι αγωγή σε βάρος του σωματείου και των στελεχών του (πρόεδρο και γενική γραμματέα) χαρακτηρίζοντας ως παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση, το σωματείο, μετά από συνέλευση του ΔΣ, αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία, την περασμένη βδομάδα, απαίτησε από τρεις υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην παραλαβή των εμπορευμάτων να πληρώσουν οι ίδιοι το λάθος στο οποίο είχε υποπέσει η προμηθεύτρια εταιρία για ορισμένα εμπορεύματα μικρής αξίας. Μια εκ των τριών υπαλλήλων, η Στ. Στριλάκου αντέδρασε (οι άλλοι δύο «συμμορφώθηκαν» και υπό την απειλή της απόλυσης, με την υπόδειξη της διεύθυνσης, κατέβαλαν από 170 ευρώ ο καθένας) κι αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις απαράδεκτες αξιώσεις της με αποτέλεσμα - αφού προηγήθηκε ένας ανελέητος πόλεμος νεύρων - να απολυθεί.

«Για την αξιοπρέπεια όλων μας»

«Την ενέργειά μου, να μη συμμορφωθώ με την απαράδεκτη υπόδειξη της εργοδοσίας και να μην καταβάλλω τα 170 ευρώ ως "αποζημίωση", δεν την έκανα μόνο για μένα και τη δική μου αξιοπρέπεια αλλά για όλους τους συναδέλφους μου ώστε ποτέ να μην ξαναβρεθούν σε ανάλογη θέση. Είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τον καθένα να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο στο χώρο εργασίας του και μάλιστα όταν σε αυτό το κατάστημα κι εγώ και οι συνάδελφοί μου καθημερινά αναλαμβάνουμε να διεκπεραιώνουμε εργασίες πολύ περισσότερες από αυτές που μας αναλογούν, λόγω έλλειψης προσωπικού» επισημαίνει στο «Ρ» η Στ. Στριλάκου.

Το εν λόγω κατάστημα, όπως άλλωστε συμβαίνει κατά βάση στα πολυκαταστήματα, είναι ένα εργασιακό γκέτο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε έγγραφη προειδοποίησή της η εργοδοσία, μετά την απόλυση της εργαζόμενης, με ετσιθελικό τρόπο, επισημαίνει πως αν επαναληφθεί στο μέλλον από οποιονδήποτε υπάλληλο, θα απολυθεί πάραυτα (!) και χωρίς αποζημίωση(!!!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ