Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κακόγουστο θέατρο στις πλάτες των συμβασιούχων

Σε παρωδία εξελίχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η δήθεν συγκέντρωση που πραγματοποίησε χτες η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), με τον πρόεδρό της, Π. Κουκουλόπουλο, και την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να αναλώνονται σε εκ νέου «κόντρα», σχετικά με το αν θα καλυφθεί το κόστος μονιμοποίησης των συμβασιούχων ή όχι.

Αμφότερες οι πλευρές βρίσκονται μπροστά σε ένα πρόβλημα, που και οι δύο δημιούργησαν και αναδείχτηκε από τις ίδιες, τώρα, ενόψει των τοπικών εκλογών του 2006. Αλλωστε, στις βασικές κατευθύνσεις για το ρόλο του θεσμού, που είναι το τρίπτυχο «φόροι - ιδιωτικοποιήσεις - ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας», υπάρχει απόλυτη συμφωνία. Με αυτήν την έννοια, λίγη σημασία έχει αν ο υπουργός Οικονομικών δε δέχτηκε χθες το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, ή αν θα αποφασίσει το συλλογικό όργανο να κλείσει τους δήμους, στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, όπως προτάθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Η πικρή αλήθεια είναι πως στα στελέχη της ΚΕΔΚΕ καμία διάθεση για κινητοποίηση δεν υπάρχει, κάτι που διαφαίνεται και στη μέχρι τώρα στάση της, αλλά και στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε ενημερωτική καμπάνια, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για τα οικονομικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι δήμοι μετά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αλλωστε, βασικό «πιστεύω» της ηγεσίας του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ότι οι διεκδικητικές κινητοποιήσεις είναι παρωχημένες...

  • Στο μεταξύ, ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του 11ου ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), με τους συνέδρους να μην έχουν πάρει στα χέρια τους τις εισηγήσεις του προεδρείου για τα θέματα που θα συζητηθούν, δηλαδή τα οικονομικά του θεσμού, οι αναπτυξιακές προοπτικές και ο ρόλος της ΝΑ στη διατροφική αλυσίδα και την κοινωνική πολιτική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ