Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Αρνούνται να καταγγείλουν νέα κρούσματα στις ουκρανικές αρχές...

ΚΙΕΒΟ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Προβληματικές και αναποτελεσματικές διαφαίνονται οι έως τώρα προσπάθειες των ουκρανικών αρχών να σταματήσουν την εκδήλωση νέων κρουσμάτων της γρίπης των πουλερικών σε τουλάχιστον 11 χωριά της Κριμαίας από τις αρχές τρέχοντος μηνός. Οπως παραδέχτηκε χτες κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι χωρικοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες αρνούνται να παραδώσουν στις αρχές πτώματα πτηνών που πέθαναν πιθανώς εξαιτίας της γρίπης των πουλερικών, από το φόβο πως θα σφαγιαστούν όλα τα πουλερικά δίχως να δοθούν αποζημιώσεις. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη μη έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και τη μεγάλη βραδύτητα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ανάσχεσης της νόσου.

Χτες, στην Ινδονησία ένα 8χρονο αγοράκι εξέπνευσε λίγες μέρες αφότου εισήχθη σε νοσοκομείο της Τζακάρτας παρουσιάζοντας συμπτώματα της γρίπης των πουλερικών. Ο θάνατος του παιδιού σημειώθηκε ένα 48ωρο μετά το θάνατο 39χρονου Ινδονήσιου που είχε προσβληθεί από τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πουλερικών.

Τέλος, χτες υγειονομικοί εμπειρογνώμονες της ΕΕ υποστήριξαν πως τα αντιγριπικά χάπια «Ταμιφλού» της εταιρίας «Ρος» είναι «ασφαλή» για τα παιδιά συνιστώντας τη χρήση του στον παιδικό πληθυσμό. Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων αναφέρεται πως συνιστά την επέκταση της χρήσης του και για παιδιά ηλικίας άνω του ενός έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ