Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Με διάλογο θα λυθεί το θέμα στην οδό Λήδρας

Μόνο με διάλογο θα λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με την παράνομη κατασκευή, από τον τουρκικό στρατό, της γέφυρας στην οδό Λήδρας, νοουμένου, όμως, ότι ικανοποιούνται οι βασικές αρχές που έχει θέσει η ελληνική κυπριακή πλευρά, δήλωσε ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος.

Σχολιάζοντας εκτίμηση, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας στο ψήφισμά του για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης τηρεί ίσες αποστάσεις αναφορικά με το θέμα της οδού Λήδρας, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι και οι δύο πλευρές καλούνται να καταβάλουν προσπάθειες για επίλυσή του. Απέρριψε επίσης την άποψη ότι και οι δύο πλευρές τίθενται στην ίδια μοίρα, για την ευθύνη για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε.

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι στο ψήφισμα καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να παραμείνει η λέξη «κατασκευή» για την παράνομη γέφυρα, καθώς κάποιες χώρες - μέλη ήθελαν να αφαιρεθεί, γιατί αποτελούσε σαφή αναφορά στα κατασκευάσματα του τουρκικού στρατού.

«Ναι» στην ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης από την κυπριακή κυβέρνηση

Μετά την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την εξάμηνη ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του διεθνούς Οργανισμού στην Κύπρο, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, δήλωσε ότι «στηριζόμαστε στη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να αποτραπούν νέα τετελεσμένα και για την αποκατάσταση του στάτους κβο».

Ο Α. Μαυρογιάννης τόνισε ότι «ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, ώστε επιτέλους να επιτύχουμε μια ισότιμη, λειτουργική και μόνιμη διευθέτηση στο κυπριακό πρόβλημα».

Ο Κύπριος αντιπρόσωπος τόνισε ότι «η κυπριακή κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της και καλωσορίζει την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος 1642, το οποίο ανανεώνει τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο για ακόμα έξι μήνες με το ίδιο επίπεδο δυνάμεων, τους ίδιους όρους εντολής και την ίδια επιχειρησιακή δομή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ