Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΓΩΓΕΣ - ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα

Με το «έτσι θέλω», επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή της σε «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», στο πλαίσιο αποφάσεων της ΕΕ

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα, που έχουν δημιουργηθεί από τις απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών μεταναστών από ξένους πράκτορες στη χώρα μας, παρά τη συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να την κλείσει με το «έτσι θέλω».

Ισα ίσα, η στάση αυτή της κυβέρνησης εντείνει τα ερωτήματα και δημιουργεί καινούρια, ενώ ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση και οι εγχώριες διωκτικές αρχές κινήθηκαν μέσα στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών συμφωνιών» για παροχή συνδρομής σε περίπτωση «τρομοκρατικού χτυπήματος».

Αυτό, άλλωστε, άφησε σαφώς να εννοηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος, στην προχθεσινή δήλωσή του, είχε σημειώσει με νόημα: «Ταυτόχρονα, μοιάζει πραγματικά ανόητος ο ισχυρισμός ότι Βρετανοί πράκτορες έδρασαν παρανόμως και χωρίς καμία ενημέρωση των ελληνικών αρχών στη χώρα μας, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο». Και αυτό γιατί «τέτοια πράγματα δε συμβαίνουν, με δεδομένο την πολύ καλή και συνεχή συνεργασία, που διατηρούν οι αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κινήθηκε χθες στη γραμμή ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», θεωρώντας την κατηγορητική διάψευση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ότι δεν υπήρξε «βίαιη προσαγωγή και ανάκριση Πακιστανών υπηκόων που διαβιούν στην Ελλάδα», ως θέσφατο. «Το θέμα έχει αποδυναμωθεί πλήρως. Ας μην διατηρούμε θέματα που δεν έχουν ουσία»(!), αποφάνθηκε ο Ευ. Αντώναρος, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι αντικείμενο της δικαστικής έρευνας θα είναι κυρίως οι ύποπτες καταγγελίες(!). Επαναλαμβάνοντας το απόσπασμα από την προχθεσινή δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι «οι όποιες καταγγελίες αντιμετωπίζονται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ως ενδεχομένως ύποπτες και σκόπιμες», συμπλήρωσε: «Πέραν αυτού δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Ενδεχομένως και αυτό θα είναι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας»... Δεν παρέλειψε να εμφανίσει τη μαρτυρία του Πακιστανού πρέσβη, ο οποίος στη συνάντηση που είχε προχθές με τον Γ. Βουλγαράκη είπε ότι καμία τέτοια καταγγελία δεν έχει υποβληθεί στην πρεσβεία και δεν του είναι γνωστό κανένα παρόμοιο περιστατικό. «Συνεπώς, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», κατέληξε ο Ευ. Αντώναρος. Γενικότερα πάντως, ο εκπρόσωπος απέφυγε επιδεικτικά να απαντήσει στο πλήθος των ερωτημάτων, που έχουν προκύψει και τέθηκαν από τους δημοσιογράφους.

Στην κατεύθυνση της «αποδυνάμωσης» της υπόθεσης, κινήθηκε και ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, έκανε λόγο για ύποπτη υπόθεση. Είπε συγκεκριμένα: «Είχαμε μια περίεργη κατάσταση, καταγγέλθηκε εκ των υστέρων κάποια απαγωγή και όχι στις αρχές. Αρχές δεν είναι μόνον ο εισαγγελέας, είναι και η αστυνομία, το υπουργείο και δεν έγινε αμέσως και όταν έγινε δεν έγινε στην αστυνομία. Ηδη, υπήρξε μια επαφή με τον πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα, ο οποίος δήλωσε άγνοια των γεγονότων. Ολα αυτά συνθέτουν ένα τοπίο, με το οποίο δίνεις στον καθένα το δικαίωμα να πει ότι μπορεί ίσως κάτι ύποπτο να συμβαίνει εδώ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ