Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν την απεργία

ΣΟΦΙΑ.-

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, στην τέταρτη μέρα της πανεθνικής τους απεργίας, διεκδικώντας αυξήσεις στις δαπάνες για την Παιδεία, στους μισθούς τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας και την υιοθέτηση ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων στον τομέα της εκπαίδευσης.

Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το Κοινοβούλιο, τη στιγμή που συνεδρίαζαν οι βουλευτές και συζητούσαν την πρόταση της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2006.

Πάντως και χτες, τέταρτη μέρα της απεργίας τους, πάνω από 1.920 σχολεία και 520 νηπιαγωγεία δε λειτούργησαν λόγω της απεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βούλγαροι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες βδομάδες, διεκδικώντας αύξηση κατά 5% του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία και 15% στους μισθούς τους. Είχαν πραγματοποιήσει μονοήμερη αποχή από τις δουλιές τους και περίπου 2.000 απεργοί είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει αντιπροτείνει μια αύξηση της τάξης του 4% το Γενάρη και του 6% τον Ιούλη για τους μισθούς των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ