Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΑΕΔ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μπει φραγμός στον αυταρχικό κατήφορο

Τις προσπάθειες της διεύθυνσης του ΟΑΕΔ να χτυπήσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση μαθητών και εργαζομένων του χώρου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ του ΠΑΜΕ, απαιτώντας «πλήρεις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στον ΟΑΕΔ, μέσα στους χώρους δουλιάς και μάθησης».

Η Επιτροπή καταδικάζει τα πρόσφατα κρούσματα αυταρχισμού που εκδηλώθηκαν με τις προσπάθειες παρεμπόδισης ουσιαστικά της συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 14ης Δεκέμβρη. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως, η ίδια η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ «με έγγραφό της καθόριζε ότι τα σχολεία θα λειτουργούσαν "κανονικά". Απειλούσε, μάλιστα, με απουσίες και για τις μέρες των ξεχωριστών απεργιών στις ΔΕΚΟ, στις οποίες οι μαθητές δε θα μπορούσαν να πάνε έγκαιρα στα σχολεία, λόγω της ακινητοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Σύμφωνα με τις εντολές της διεύθυνσης του ΟΑΕΔ, ανήμερα της απεργίας ο πρόεδρος του επταμελούς μαθητικού συμβουλίου του ΤΕΕ Δράμας «τιμωρήθηκε» με 5ήμερη αποβολή επειδή κάλεσε τους συμμαθητές του και τους καθηγητές να πάρουν μέρος στην απεργία. Ενώ στο Αγρίνιο, ο διευθυντής του ΤΕΕ έγραψε «ΑΠΟΥΣΑ» δίπλα στο όνομα ωρομίσθιας εκπαιδευτικού που απέργησε. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που, όπως επισημαίνει η Επιτροπή, «συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου του και να αποφασίζει αυθαίρετα και αυταρχικά μόνος του για όλα!»

Καταγγέλλοντας τις προκλήσεις, η Επιτροπή του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «οι καθηγητές έχουμε χρέος να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές με τη δική μας αγωνιστική στάση στη ζωή, στο σχολείο, στην τάξη! Ο αγώνας είναι κοινός, για τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα Ολης της εργατικής τάξης, στην οποία ανήκουμε και οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι μαθητές μας». Και απαιτεί την άμεση ακύρωση της αποβολής του μαθητή από τη Δράμα και την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων που χρωστούν στους εργαζόμενους και τη συνεπή καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας από δω και πέρα. Οπως επίσης απαιτεί την αναγραφή του χαρακτηρισμού «ΑΠΕΡΓΟΣ» δίπλα στα ονόματα των εκπαιδευτικών που έκαναν απεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν τις διώξεις μαθητών που αγωνίζονται (2012-03-07 00:00:00.0)
«Ομηρία», εγκατάλειψη, απαξίωση... (2005-09-21 00:00:00.0)
Πάλη ενάντια στην ανεργία (2005-06-29 00:00:00.0)
Μαζικά ενάντια στο ξεπούλημα (2001-03-09 00:00:00.0)
Το όργιο αυταρχισμού δεν περνά (1999-12-11 00:00:00.0)
Προκαλεί το υπουργείο Παιδείας (1998-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ