Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Μου είπαν ότι τα Χριστούγεννα στη Μενδενίτσα δεν έτρωγαν γαλοπούλα αλλά χοιρινό με σέλινο. Δεν ξέρω εάν το έκαναν έτσι ακριβώς όπως θα το κάνουμε εμείς σήμερα, μα σίγουρα θα είναι κάπως έτσι:

Θα χρειαστούμε: ενάμισι κιλό χοιρινό, δυο κιλά σέλινα πράσινα, μισό φλιτζάνι βούτυρο, τρία κρεμμύδια, δυο λεμόνια, δυο αυγά, αλάτι - πιπέρι και μια κουταλιά κορν φλάουρ.

Καθαρίζουμε τα σέλινα, τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε σε τρία κομμάτια και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, να μισοβράσουν. Τα στραγγίζουμε μέσα σε τρυπητό και τα αφήνουμε. Κόβουμε το χοιρινό σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε το κρέας για να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια(καθαρισμένα και ψιλοκομμένα) μόνο για να μαραθούν. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει. Τότε ρίχνουμε και τα σέλινα και αφήνουμε να βράσουν μαζί. Στύβουμε τα λεμόνια, χτυπάμε τα αυγά και τα διαλύουμε σε λίγο νερό καθώς και το κoρν φλάουρ και σιγά σιγά αυγοκόβουμε... Καλά να περάσετε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ