Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εταιρίες διακίνησης φοροδιαφυγής!

Ενα ισχυρό κύκλωμα φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες εταιρίες και λογιστικά γραφεία της Καλαμάτας και της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Εγκέφαλος του μηχανισμού, φέρεται πως ήταν ο Δημήτρης Κορωνιός, κάτοικος Καλαμάτας, ο οποίος είχε συστήσει δύο εταιρίες με μοναδική «δραστηριότητα» την έκδοση και την κυκλοφορία εικονικών φορολογικών στοιχείων με στόχο την απόκρυψη εισοδημάτων από φορολογικές αρχές και την κατάχρηση του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

Οι εταιρίες που είχε συστήσει ο Δ. Κορωνιός έφεραν τις επωνυμίες ERGOPLAN A.E. με έδρα την Καλλιθέα Αττικής (Δοϊράνης 84) και ΖΕΥΣ ΑΕ, με έδρα την Καλαμάτα (Αριστομένους 109), οι οποίες αλληλοεμπλέκονται στις εικονικές του δραστηριότητές του και αλληλοσυμπληρώνονται για την επίτευξη απατών σε βάρος των φορολογικών αρχών για λογαριασμό τους, αλλά και για λογαριασμό άλλων εταιριών που έπαιρναν και έδιναν σ' αυτές τιμολόγια για απόκρυψη εσόδων και κατάχρηση του ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι η έδρα της μιας στην Αθήνα είχε δηλωθεί και ως υποκατάστημα εκείνης που είχε την έδρα της στην Καλαμάτα και το αντίστροφο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Καλαμάτα βρέθηκαν μηχανήματα κατασκευής σφραγίδων και σφραγίδες διαφόρων εταιριών, ένσημα του ΙΚΑ αξίας 35.000.000 χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολογία για την κατοχή τους, γεγονός που θα αποτελέσει ιδιαίτερη πτυχή της έρευνας, πλήθος φορολογικών στοιχείων διαφόρων επιχειρήσεων φερομένων ως προμηθευτών ή πελατών αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών, ξένα χαρτονομίσματα, μια ζυγαριά ακριβείας, δύο αδήλωτες (παράνομες) φορολογικές ταμειακές μηχανές, πολλά κοσμήματα χωρίς να αποδεικνύεται η κατοχή τους, ένα περίστροφο, εβδομήντα χαλιά για την κατοχή των οποίων επίσης δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ