Τετάρτη 14 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το λάθος πληρώνεται

Τελικά το χτεσινό παιχνίδι μεταξύ της Ισπανίας και της Νορβηγίας μόνο από ένα λάθος θα μπορούσε να κριθεί... Και αυτό έγινε στο 66΄ από τον τερματοφύλακα της Ισπανίας Μολίνα, όταν δεν εκτίμησε καλά μια βαθιά μπαλιά και βγήκε να τη διεκδικήσει, μάλλον... άνετος θα λέγαμε. Ο Ιβερσεν όμως δεν του το συγχώρησε και με κεφαλιά έγραψε το 1-0 υπέρ των Νορβηγών. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο παιχνίδι, κάτι που αποτελεί την πρώτη μεγάλη έκπληξη του φετινού ΕΥΡΩ. Αλλωστε, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ισπανοί θεωρούνται (τουλάχιστον μέχρι το χτεσινό παιχνίδι) φαβορί ακόμα και για το τρόπαιο. Κάτι όμως που σε καμιά περίπτωση δεν επιβεβαίωσαν χτες στα 90 λεπτά του αγώνα. Μια ομάδα άχρωμη, χωρίς φαντασία, στηριζόμενη μόνο στις ενέργειες του Ραούλ, μόνο φαβορί δεν μπορεί να είναι. Και τα πράγματα δυσκολεύουν γι' αυτούς, που θα πρέπει να νικήσουν οπωσδήποτε στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια με Γιουγκοσλαβία και Σλοβενία προκειμένου να μην μπλέξουν σε περιπέτειες. Οι Νορβηγοί χωρίς να εντυπωσιάσουν σίγουρα ήταν κάπως καλύτεροι και δίκαια πήραν τη νίκη. Αλλωστε είχαν και δοκάρι στο α΄ μέρος με τον Φλο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ 3-2

Τα πάνω κάτω ήρθαν στο καλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι του ΕΥΡΩ 2000, όπου η Πορτογαλία επικράτησε δίκαια της Αγγλίας με 3-2 και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ έβαλε σε περιπέτειες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κέβιν Κίγκαν.

Τα «λιοντάρια» του Κίγκαν μπήκαν δυνατά θέλοντας να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι. Οι βάσεις μπήκαν όταν μέσα στο πρώτο εικοσάλεπτο προηγήθηκαν με 2-0 με σκόρερ τους Σκόουλς στο 3΄ και Μακμάναμαν στο 18΄. Εκεί πίστεψαν ότι ο αγώνας έχει τελειώσει και έτσι οι Πορτογάλοι με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισαν στο 21΄ με τον Φίγκο ενώ το 2-2 πέτυχε στο 37΄ ο Ζοάο Πίντο και ο Νούνο Γκόμεζ στο 58΄ το γκολ της νίκης. Οι Πορτογάλοι στο τέλος έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν τη νίκη τους.

Στο β΄ μέρος όλα είχαν πάρει το δρόμο τους με το πλασέ του Γκόμεζ στο 58΄ να καθηλώνει τους Βρετανούς, που βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βίκτορ Μπαΐα, Αμπελ Χάβιερ, Φερνάντο Κόουτο, Χόρχε Κόστα, Ντιμά, Λουίς Φίγκο, Χοσέ Βιντιγκάλ, Ρούι Κόστα (85΄ Μπέτο), Πάουλο Μπέτο, Ζοάο Πίντο (75΄ Κονσεϊσάο), Νούνο Γκόμεζ (90΄ Καπούσο).

ΑΓΓΛΙΑ: Ντέιβιντ Σίμαν, Γκάρι Νέβιλ, Σολ Κάμπελ, Τόνι Ανταμς (80΄ Κίον), Φίλιπ Νέβιλ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πολ Ινς, Πολ Σκόουλς, Στιβ Μακμάναμαν (57΄ Γουάιζ), Αλαν Σίρερ, Μάικλ Οουεν (46΄ Χέσκεϊ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ