Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκήρυξη για τη βόμβα στην πλατεία Συντάγματος

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η πολυσέλιδη προκήρυξη της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Επαναστατικός Αγώνας», με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της 12ης Δεκέμβρη στην πλατεία Συντάγματος. Τα μέλη της, την έστειλαν στην εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ, που θα κυκλοφορήσει αύριο, χωρίς, όμως, να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της, ούτε τα κίνητρα της οργάνωσης για την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Οπως, όμως, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, η οργάνωση ρίχνει τις ευθύνες για τους τραυματισμούς και τον κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή άλλων περαστικών στην αστυνομία, που δεν απέκλεισε την περιοχή. Πάντως, σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων στον υπουργό Δημόσιας Τάξης σχετικά με το περιεχόμενό της, ο Γ. Βουλγαράκης δήλωσε άγνοια και επισήμανε μόνο πως εξετάζεται αν είναι γνήσια ή πλαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκρηξη είχε γίνει στις 06.08 το πρωί και το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι από τζαμαρίες που έσπασαν σε ακτίνα αρκετών μέτρων. Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις ευθύνες του αστυνομικού υπαλλήλου, που ήταν τηλεφωνητής στο κέντρο της Αμεσης Δράσης για την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ. ως προς τον αποκλεισμό της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ