Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Νέα κατάθεση - πρόκληση

Ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας του «ΣΑΜΙΝΑ» Αντώνης Ματθαίου επιχείρησε να «βγάλει λάδι» τους υπεύθυνους της εταιρίας

Κατάθεση που ξεπερνά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, υποτιμώντας παράλληλα τη νοημοσύνη των δικαστών, των δικηγόρων και των συγγενών των θυμάτων ήταν αυτή του Αντώνη Ματθαίου, τεχνικού συμβούλου της εταιρίας HSW (πρώην MFD), χτες στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ».

Να υπογραμμιστεί ότι ο Αντώνης Ματθαίου είχε αναλάβει και το ναυάγιο του «ΔΥΣΤΟΣ» εκ μέρους της εταιρίας, και όμως παρ' όλα αυτά παραμένει στις λίστες της Εισαγγελίας Πειραιά ως πραγματογνώμονας για τις έρευνες ναυαγίων... Το γεγονός αυτό έρχεται να θέσει ξανά θέμα για την αξιοπιστία των πορισμάτων για διάφορα ναυάγια που έχουν εκπονηθεί κατά καιρούς.

Ο Αντώνης Ματθαίου πήρε όλα τα ατράνταχτα στοιχεία που έχουν έρθει μέχρι σήμερα στο φως και προσπάθησε να τα καταρρίψει, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να αμφισβητηθεί έντονα από το δικαστήριο και τον εισαγγελέα της έδρας Παν. Μπρακουμάτσο.

Ο τεχνικός σύμβουλος της HSW επιχείρησε με σαθρά επιχειρήματα και βαρύγδουπες επιστημονικές εκφράσεις να αποδείξει την πάγια θέση της εταιρίας, ότι δηλαδή το πλοίο είχε πολλαπλά ρήγματα που δημιουργήθηκαν με την πρόσκρουση, γι' αυτό και βυθίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, τα οποία όμως δεν έγιναν ορατά στις φωτογραφίες και στα βίντεο που πρόβαλε στο δικαστήριο. Οταν μάλιστα τον ρώτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ν. Λεοντής αν έχει εντοπίσει άλλα ρήγματα, απάντησε ξεπερνώντας τα όρια της αυτογελοιοποίησης: «Δεν έχω εντοπίσει άλλο ρήγμα αλλά ο βράχος μας λέει ότι πρέπει να υπάρχουν»!

Αναφερόμενος στις υδατοστεγείς πόρτες, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι ακόμα και να ήταν κλειστές, το πλοίο θα βυθιζόταν στον ίδιο χρόνο ή το πολύ ένα λεπτό αργότερα!!! Οταν ο επικεφαλής των πραγματογνωμόνων Απ. Παπανικολάου, αλλά και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει κατηγορηματικά ότι ακόμα και τέσσερις υδατοστεγείς να ήταν κλειστές το πλοίο μπορεί και να μη βυθιζόταν. Σε ερώτηση, μάλιστα, του προέδρου για το αν έπρεπε να είναι κλειστές ή ανοιχτές, είπε: «Ολοι τις αφήνουν ανοιχτές. Μπορεί να είναι παράνομο αλλά όλοι τις αφήνουν»! Δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό έμμεσα και την πάγια θέση της εταιρίας για τις υδατοστεγείς πόρτες και αναγκάζοντας τον πρόεδρο να του πει: «Ακόμα και να θέλω να ακουμπήσω πάνω σας με αυτά που λέτε χάνω την αξιοπιστία μου»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπολογίζουν τους νεκρούς ως στατιστικό στοιχείο! (2006-02-08 00:00:00.0)
Αίτημα για άσκηση δίωξης του Νηογνώμονα (2006-01-08 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η διαδικασία - παρωδία (2005-12-03 00:00:00.0)
Ηταν έγκλημα εκ προμελέτης (2005-11-01 00:00:00.0)
«Εβγαλαν» και από τους πνιγμένους! (2005-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ