Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Στηρίζει την εργοδοσία του «Πλάνετ»

Τη στιγμή που σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να διαδηλώσουν μπροστά στις εγκαταστάσεις του «Planet» («Πλάνετ») για να μπει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τα βρίσκει όλα... ωραία και καλά!

Οπως είπε χτες ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δ. Χαραλάμπης, προχτές το μέλος του ΕΣΡ Εύη Δεμίρη και τεχνικοί του ΕΣΡ έκαναν επιτόπια ξαφνική έρευνα στον «Planet», όπου βρίσκονταν και οι ιδιοκτήτες Γ. Πολυχρονίου και Α. Παύλοβιτς. Διαπίστωσαν λοιπόν μεταξύ άλλων ότι ο σταθμός απασχολεί 38 εργαζόμενους ενώ έγιναν και άλλοι έλεγχοι. Το ΕΣΡ εκτίμησε οι εργοδότες δεν έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία και «δεν προκύπτει παρανομία». Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ είπε επίσης ότι από την έρευνα που έγινε, οι εργαζόμενοι που πήγαιναν τόσο καιρό στο ΕΣΡ θέτοντας τα προβλήματά τους ήδη είχαν «βρει δουλιά στην ΕΡΤ» ή αλλού.

Το ΕΣΡ είναι φανερό ότι με τέτοιες πρακτικές, όπως με τις χτεσινές εκτιμήσεις του για τη λειτουργία του «Planet» στηρίζει τις ασύδοτες πρακτικές καταπάτησης της ραδιοτηλεοπτικής και εργατικής νομοθεσίας των ιδιοκτητών του εν λόγω σταθμού. Και όλα αυτά, τη στιγμή που 60 εργαζόμενοι παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, αφού από το Σεπτέμβρη του 2004 δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους, χωρίς μάλιστα να έχουν απολυθεί... Με την ανοχή του ΕΣΡ από το Σεπτέμβρη του 2005 εκπέμπει μουσικό πρόγραμμα, ενώ η άδεια τού είχε χορηγηθεί ως σταθμού γενικής στόχευσης.

Είναι ενδεικτικό ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στην ανακοίνωσή τους για την κατάσταση που βρίσκονται εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες και στο ΕΣΡ, όπως και στα υπουργεία Επικρατείας και Εργασίας, ζητώντας να προχωρήσουν στην άμεση απαγόρευση της «παράνομης λειτουργίας» του «Planet».

Εξάλλου, στη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, στο ALTER 20.000 ευρώ για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου στη ροή του προγράμματος και για θέματα που αφορούν τη σήμανση και τις γραμματοσειρές των 090.

Στον ALPHA για την εκπομπή «Κους κους» επέβαλε σύσταση πρόστιμο 50.000 ευρώ, καθώς και τη μεταφορά της ώρας. Η εκπομπή -σύμφωνα με την απόφαση- θα πρέπει να προβάλλεται μετά τις 23.00. Οι Εύη Δεμίρη, Ιρις Αυδή και Γιάννης Παπακώστας πρότειναν τη διακοπή της εκπομπής. Πρόστιμο επίσης 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό STV του κ. Κοπανίτσα, γιατί έχει καταλάβει τη συχνότητα της ΕΡΤ από την οποία εκπέμπει τώρα το κανάλι της Βουλής.

Μετά από καταγγελίες μεταξύ άλλων για παραβίαση της πολυφωνίας από το κανάλι της Κέρκυρας «Corfu» είχαν κληθεί εκπρόσωποι του σταθμού ενώ παραβρέθηκαν και οι βουλευτές που είχαν κάνει την καταγγελία, Αντζελα Γκερέκου του ΠΑΣΟΚ και Ν. Γεωργιάδης της ΝΔ. Υποστηρίζουν ότι το κανάλι δεν τους προβάλλει, ενώ προβάλει το βουλευτή της ΝΔ Ν. Δένδια. Το ΕΣΡ, όπως είπε ο Δ. Χαραλάμπης, θα συζητήσει γενικότερα περιπτώσεις και καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς βλέποντας συνολικά το θέμα των περιφερειακών σταθμών και μάλιστα με τη «δέουσα προσοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ