Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε ανάρρωση ο Σαρόν, σε κρίση η «Φατάχ»

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Αποφασισμένος να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις προσπάθειές προώθησης του νέου κόμματός του εμφανίστηκε, χτες, ο Αριέλ Σαρόν εξερχόμενος από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για δύο 24ωρα, μετά από ελαφρύ εγκεφαλικό. Εκτός από τα ευχάριστα, όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ, νέα για την πορεία της υγείας του, σίγουρα ικανοποιητικά ήταν για τον πρωθυπουργό και τα αποτελέσματα των νέων δημοσκοπήσεων, που δίνουν στο κόμμα του «Καντίμα» ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα. Πόσο μάλλον, που τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιούνται την ημέρα που ο σημαντικότερος, πρώην, εσωκομματικός του αντίπαλος, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εκλεγότανε στην ηγεσία του Λικούντ.

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε στη Βηθλεέμ όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο Δημαρχείο της πόλης, έβγαλαν έξω τους υπαλλήλους και απαίτησαν εργασία και μισθούς. Μεταξύ των ενόπλων βρίσκονταν τόσο μέλη των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα», στα οποία η Παλαιστινιακή Αρχή έχει υποσχεθεί δουλιά στις δυνάμεις ασφαλείας, προκειμένου να καταθέσουν τα όπλα, όσο και νυν αστυνομικοί, στους οποίος δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί των τελευταίων μηνών. Οι καταληψίες αποχώρησαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμπάς, που επαναδεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημά τους. Επιπλέον, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος φέρεται να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την οργάνωσή του, τη «Φατάχ», να αναβάλλει, για λίγο καιρό,τις εκλογές του Γενάρη, καθώς η πολιτική κρίση στους κόλπους της δε μοιάζει να βαίνει προς αποκλιμάκωση, παρά τη χτεσινή συνάντηση του Αμπάς με συνεργάτες του Μπαργκούτι και του ξεχωριστού ψηφοδελτίου που κατέθεσε η «νέα γενιά» της παράταξης.

Την ίδια στιγμή, στο χωριό αλ Γιαμούν, κοντά στην Τζενίν, ξέσπαγαν επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστινίων νεαρών, κατά τη διάρκεια εισβολής των πρώτων με στόχο να συλληφθούν «4 καταζητούμενοι». Με την ευκαιρία «συνελήφθησαν» και αρκετοί έφηβοι για τον πετροπόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ