Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκδήλωση μνήμης στους 28 δολοφονημένους

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 28 πολιτικούς κρατούμενους και απεργούς πείνας, που δολοφονήθηκαν στα «λευκά κελιά» της Τουρκίας, πραγματοποίησε χτες το απόγευμα έξω από το κτίριο του ΕΑΤ - ΕΣΑ η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη θηριωδία των τουρκικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων.

«Από τις 19-22 Δεκέμβρη του 2000 πραγματοποιήθηκαν μεγάλες επιθέσεις σε 20 φυλακές της Τουρκίας. 28 πολιτικοί κρατούμενοι δολοφονήθηκαν. Ο αγώνας και οι θυσίες των αγωνιστών όλου του κόσμου μάς διδάσκουν, ότι το να μένεις σταθερός στην ιδεολογία σου έχει βαρύ κόστος. Ο αγώνας συνεχίζεται και σήμερα. Η αλληλεγγύη είναι το ισχυρότερο όπλο των λαών», τόνισε η Εμινέ, μέλος της Επιτροπής.

Μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Δ. Αγκαβανάκης υπογράμμισε, ότι η αντιδραστική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης ευνοείται τόσο από την ΕΕ, όσο κι από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. «Τα λευκά κελιά ξανάρχονται, μέσω των ευρωτρομονόμων, των καμεροχαφιέδων, του αντικομμουνιστικού μνημονίου και όλων των κατασταλτικών μέτρων, που προωθεί η ΕΕ».

Η Δ. Καλιπολίτη, από το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-74, είπε, ότι με μεγάλη χαρά ο σύνδεσμος παραχώρησε το κτίριο, που ήταν τόπος βασανιστηρίων κατά τη χούντα, για τη χτεσινή εκδήλωση, αφού ο αγώνας για ελευθερία είναι κοινός.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο Η. Ξυδέας, από την ΠΕΑΕΑ, ο Θ. Τσιριγώτης από την ΟΛΜΕ και ο Σ. Μιχαήλ από το ΜΕΡΑ. Ακολούθησαν ελληνικά και τουρκικά τραγούδια του αγώνα από το συγκρότημα των παιδιών των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ