Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Τσιμέντο» και το Γουδί

Μπορεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού να μη μεταφερθεί τελικά στο Γουδί, αλλά το τελευταίο, μάλλον, δεν έχει γλιτώσει από σχέδια κι επιδιώξεις οικονομικής εκμετάλλευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σύμφωνα, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα υπουργεία Πολιτισμού και Εθνικής Αμυνας υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας, για τη δημιουργία ενός πολυχώρου για εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις. Μάλιστα, για την προώθηση των επιδιώξεων αυτών δημιουργείται μια κοινοπραξία με τη συμμετοχή του Ταμείου Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ) και της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», η οποία έχει αναλάβει να εκπονήσει και να παρουσιάσει τα σχετικά σχέδια μέχρι τις αρχές Φλεβάρη.

Να θυμίσουμε ότι ολόκληρος ο χώρος, γνωστός ως Πάρκο Γουδί, έχει χαρακτηριστεί με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (1985), ως μητροπολιτικός χώρος πρασίνου. Το 1997 ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας ανέθεσε στο ΕΜΠ μελέτη για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου. Η μελέτη παραδόθηκε το 1999 και αφορούσε στην αξιοποίηση 4.500 στρεμμάτων με πυρήνα τα 965 στρέμματα του κεντρικού αδόμητου χώρου. Παρά τις σχετικές υποσχέσεις των κυβερνητικών αρμοδίων, όμως, τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και της νυν, η προαναφερόμενη μελέτη δεν έχει θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα.

Οσοι, λοιπόν, αναθάρρησαν, όταν άκουσαν τις ανακοινώσεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και πίστεψαν ότι η ταλαίπωρη Αθήνα θα αποκτήσει επιτέλους ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, ας πάρουν τα μέτρα τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ