Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συνταγματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΗΠΩΣ ΠΡΙΝ αναθεωρήσουμε ένα Σύνταγμα, θα πρέπει ίσως να φροντίζουμε να εφαρμόζουμε το ήδη υπάρχον; Η ερώτηση απευθύνεται πριν από όλους στην κυβέρνηση, που δήλωνε υπέρμαχος του ισχύοντος Συντάγματος και τώρα μιλά για την ανάγκη αναθεώρησης.

Γιατί - ασχέτως του τι λένε οι αρμόδιοι υπουργοί - στην περίφημη υπόθεση του «βασικού μετόχου», θυμίζουμε πως οι συνταγματικές διατάξεις «πήγαν περίπατο» και, μάλιστα, υπό το χλευασμό «μικρομεσαίων» ευρωενωσιακών αξιωματούχων. Και μόνο το «μάγκωμα» των πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών για το θέμα, το ομολογεί.

Αυτή η υπόθεση που πέρασε, αλλά - δυστυχώς για τους κυβερνώντες - δεν ξεχάστηκε, είναι σαφώς διδακτική για την κατεύθυνση, στην οποία θα κινηθεί και η νέα αναθεώρηση. Βλέπετε, τίποτε δεν είναι στις μέρες μας αρκετά κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο.

Οσον αφορά τη συναίνεση που απαιτείται για κάτι τέτοιο, πρέπει να τη θεωρούμε από τώρα δεδομένη κι ας είναι ψηλά αυτές τις μέρες οι τόνοι της αντιπαράθεσης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Εχουν αποδείξει πως όταν η «ελεύθερη αγορά», οι Βρυξέλλες και οι εγχώριοι κεφαλαιοκράτες ζητούν συγκεκριμένα πράγματα, μπορούν, ωραιότατα, και να τα βρίσκουν και να τα συνυπογράφουν.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΥΣ, αν μη τι άλλο. Οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας (μεταξύ τους και πολλοί βιομήχανοι, φυσικά) διαμαρτύρονται γιατί καθυστερούν 30 μέρες να τους επιστραφούν χρήματα από φοροαπαλλαγές για τις εξαγωγές τους!

Προφανώς, τέτοιου είδους μεγαλοσχήμονες δεν ανέχονται ...μύγα στο σπαθί τους, όταν πρόκειται να τους επιστραφούν χρήματα, μια και θεωρούν ότι είναι υποχρέωση της χώρας, για τις υπηρεσίες που της προσφέρουν κερδοσκοπώντας.

Μόνο που ...βρίσκουν και τα κάνουν. Κι αυτό που βρίσκουν δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια κυβέρνηση που τους υποστηρίζει με κάθε τρόπο, ελαχιστοποιώντας τα ρίσκα τους και πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ