Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Γενικευμένη πολιτική αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική

Παρέμβαση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση της ΚΟ Χαλκίδας

«Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τις τοπικές εκλογές, σαν μια γενικευμένη πολιτική αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, άλλων δυνάμεων που κινούνται στην τροχιά του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΝ. Μια πολιτική μάχη, συνεπώς, ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Σ' αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι συνεργασίες που θα αναπτύξει το κόμμα μας ενόψει των εκλογών. Πάνω σ' ένα πλαίσιο που βάζει για διεκδίκηση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, δεν κινείται στη λογική του εφικτού και της διαχείρισης, σ' ένα πλαίσιο που έρχεται σε ρήξη μ' αυτή την πολιτική που μαζί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ στηρίζουν και στα κεντρικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Σ' ένα πλαίσιο πάλης που θα θέτει το ζήτημα της διεκδίκησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του και απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων μελών και φίλων του ΚΚΕ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Εύβοιας στη Χαλκίδα, με θέμα την πρόταση συνεργασίας και δράσης του Κόμματος, για τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ενίσχυση των συνδυασμών που θα στηρίξει το ΚΚΕ, επισήμανε το μέλος του ΠΓ, αποτελεί εγγύηση για την προοπτική του αγώνα, γιατί έτσι, ο λαός θα παλεύει από καλύτερες θέσεις, αφού θα δυναμώσει η φωνή που θα υπερασπίζεται και θα προωθεί τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γενικότερες αλλαγές, στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας.

Στη σύσκεψη, όπου έγινε πλούσια συζήτηση και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα, ενώ έγιναν και τοποθετήσεις φίλων και μελών, την εισήγηση ανέπτυξε ο Θαν. Παππάς, γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας, τονίζοντας ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική έχει βρει τους «ιμάντες της» και στο Δήμο Χαλκίδας και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.

Η ευθύνη για την άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες από την πολιτική που εφαρμόζεται από τους δήμους και τη νομαρχία, ανήκει στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ που προωθούν τέτοιες πολιτικές (που βάζουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αναγκάζουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν για τον πολιτισμό, για την καλλιτεχνική παιδεία, για τον αθλητισμό κλπ.), αλλά και στον ΣΥΝ που υποκριτικά μιλάει για τοπικές κοινωνίες και τοπική ανάπτυξη, για αριστερές συνεργασίες, ενώ στην πράξη στηρίζει τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε στη Χαλκίδα με τον κ. Αναγνωστάκη και στο νομό με τον κ. Πιλάτη.

Εντονο ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές έχουν εκτός από τα κόμματα και πολλοί επιχειρηματικοί κύκλοι, άλλοι εκ των οποίων έχουν ανοίξει μεγάλες δουλιές με τους δήμους και τη νομαρχία και άλλοι προσδοκούν να ανοίξουν, αφού η αυτοδιοίκηση λειτουργεί πλέον με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σαν μια επιχείρηση που για κάθε υπηρεσία που παρέχει πρέπει να πληρώνεται από τους δημότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ