Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
«Δε θα περάσει το κατάπτυστο μνημόνιο»!

Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε πρόσφατα από το Γ' Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων(ΠΟΑΟ), στην πρώτη συνεδρίασή του ενέκρινε ομόφωνα την παρακάτω καταγγελία:

«Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που εγκρίθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης στις 14.12.2005 στο Παρίσι και προωθείται για ψήφιση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση στις 24-27 Γενάρη 2006.

Πρόκειται για ένα κατάπτυστο κείμενο, το οποίο δε στρέφεται μόνο κατά των κομμουνιστών, αλλά και κατά των λαών, αφού ποινικοποιεί τη λαϊκή αγωνιστική δράση στο εσωτερικό των χωρών.

Η προώθηση αυτού του μνημονίου και η τυχόν ψήφιση του από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης, θα ενθαρρύνει τα πιο ακραία εθνικιστικά κόμματα και φασιστικές οργανώσεις, αφού κινείται στην κατεύθυνση της αναθεώρησης της Ιστορίας και της δικαίωσης του φασισμού και των εγκλημάτων του.

Οι αντιστασιακοί, οι βετεράνοι του Β' Παγκόσμιου Πολέμου που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού, σύμφωνα με το εν λόγω μνημόνιο πρέπει να τιμωρηθούν για την πράξη τους αυτή, σαν εγκληματίες.

Κανένας προοδευτικός άνθρωπος, κανένας πατριώτης, κανένας δημοκράτης δεν πρέπει να επιτρέψει τη βάναυση παραχάραξη της Ιστορίας, με τη μετατροπή των θυμάτων του φασισμού σε θύτες, όπως επιδιώκεται από το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Η ΠΟΑΟ απευθύνεται σε όλους τους αντιστασιακούς, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, στις οικογένειες όλων των θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας.

Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, τις κοινωνικές οργανώσεις να καταγγείλουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτό το μνημόνιο.

Καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα, τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Αυτό που πάνε να κάνουν οι Ευρωπαίοι με τα Συμβούλια και τα Κοινοβούλιά τους, αποτελεί έγκλημα. Αποτελεί βεβήλωση των εκατομμυρίων θυμάτων του αντιστασιακού αγώνα.

Η ΠΟΑΟ απευθύνεται στη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR) και σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις που ανήκουν στη δύναμη της να αντιδράσουν έντονα, άμεσα και αποφασιστικά.

Η επιχειρούμενη αντικομμουνιστική αυτή σταυροφορία δεν πρέπει να περάσει. Οι σύγχρονοι μελανοχίτωνες κομμουνιστοφάγοι πρέπει να πάρουν την πρέπουσα απάντηση και θα την πάρουν από τους δημοκρατικούς λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ