Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΡΟ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ΡΟΛΟΙ: «"Πάγωσε" τον ΣΕΒ ο Β. Μεϊμεράκης (...) "η ΝΔ έχει σαφώς μια φιλολαϊκή αντίληψη και δείχνει ότι με μεγάλους και τρανούς δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες προσεγγίσεις" πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης (...) από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξουν εξαιρέσεις στη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας τότε οι αυξήσεις θα είναι πιο χαμηλές» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΟΣΟ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ: «Η σταθερή διαφορά μεταξύ του κόστους του χρήματος και του επιτοκίου δανεισμού, η ραγδαία αύξηση του όγκου των δανείων και ο βελτιωμένος έλεγχος του κόστους θα κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την κερδοφορία των τραπεζών, με τα κέρδη ανά μετοχή να υπερβαίνουν το 25% το 2006 και το 2007 σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών στην Αθήνα (...) "Με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, η ιδιωτικοποίηση ελληνικών τραπεζών θα είναι λογικά μια εύκολη υπόθεση" αναφέρει ο Αλέξανδρος Μπουλουγούρης, αναλυτής της Π& Κ Χρηματιστηριακής: "Οι τράπεζες που προορίζονται για πώληση έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ ανταγωνιστικά επιτόκια στον τομέα της καταναλωτικής πίστης. Το κόστος χρηματοδότησης είναι χαμηλό λόγω της μεγάλης καταθετικής βάσης τους"» ( το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ: «Αντιμέτωπα με αυξήσεις - φωτιά στις δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών θα βρεθούν τα ελληνικά νοικοκυριά το 2006 που χρωστούν στις τράπεζες συνολικά 60,2 δισ. ευρώ (...) μέσα στο επόμενο έτος οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα που μεταφράζεται σε "καπέλο" εκατοντάδων ευρώ τον χρόνο για όσους έχουν δάνεια κυμαινομένου επιτοκίου που αναπροσαρμόζεται αυτόματα από τις εμπορικές τράπεζες με βάση την πορεία των επιτοκίων του ευρώ» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ