Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΕΝΟΣ & ΡΑΜΜΕΝΟΣ στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας

Βαθιά αντιλαϊκός και έχοντας τα ίδια, βασικά χαρακτηριστικά, με αυτούς της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι ο κρατικός προϋπολογισμός της σημερινής κυβέρνησης, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

Ο προϋπολογισμός του 2006 έχει τα ίδια ακριβώς βασικά χαρακτηριστικά, διέπεται από τις ίδιες αρχές του περσινού, αλλά και των προϋπολογισμών που κατέθετε και πραγματοποιούσε το ΠΑΣΟΚ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό στη Βουλή και συμπλήρωσε: Ασκηση φιλολαϊκής πολιτικής και στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, της ιδιοκτησίας και της εξουσίας του δε συμβιβάζονται.

Ολα όσα επιχειρήματα αντάλλαξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, είναι σαθρά και δεν έχουν καμιά σχέση με σοβαρή απάντηση στο μεγάλο ερώτημα, γιατί κάθε χρόνος είναι χειρότερος για το λαό. Και τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα πιο δραματικά, αν δεν μπει φραγμός στα υψηλά ποσοστά των δύο κομμάτων και στην πολιτική χειραγώγησης που ασκούν στο λαό ως κόμματα εξουσίας. Ολα όσα είπαν κινούνται στο ταξικό και αντιλαϊκό πλαίσιο της ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων, των κερδών τους, του εγχώριου και διεθνούς επιχειρηματικού ανταγωνισμού. Στο γενικότερο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, που ευθύνεται για τη συνεχή και σοβαρή όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, τις επεμβάσεις και τους πολέμους, τα αντιδημοκρατικά μέτρα, μέχρι και το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.


ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ