Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές «ανάσες»

Πολλοί είναι οι δίσκοι που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό

«Δρόμοι Παράλληλοι» τιτλοφορείται το εξαιρετικό διπλό άλμπουμ της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, με κομμάτια δισκογραφικών της συνεργασιών και συμμετοχών από το 1981-2005. Συγκεντρώνονται οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές της σε δίσκους φίλων και συνεργατών της: Βαγγέλης Γερμανός, «Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω», Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Ξυδάκης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Σταύρος Λογαρίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Οπισθοδρομικοί, Πέτρος Ταμπούρης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παϊτέρης, Θάνος Μικρούτσικος, Σεζάρια Εβόρα, Νίκος Κηπουργός, Δόμνα Σαμίου, Δήμητρα Γαλάνη, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Αντώνης Μιτζέλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φίλιππος Πλιάτσικας, «Iasis», Μακρινά Ξαδέρφια και «Ρόδες». Επίσης, περιλαμβάνονται και τρία ανέκδοτα κομμάτια - «Ανάθεμά σε», «Αδεια μου αγκαλιά» και «Η σκλάβα» - και δυο καινούριες ηχογραφήσεις-διασκευές - «Κρύβομαι στο Αντίο» και «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου» του Μάνου Χατζιδάκι.

  • «Ο Γητευτής και το Δρακοδόντι» τιτλοφορείται το διπλό CD των «Χαΐνηδων». Σε ώριμη μάλλον στιγμή τους οι «Χαΐνηδες» καταθέτουν ένα έργο που ξεχωρίζει για τη στιχουργική και μουσική του ποιότητα. Στον πρώτο δίσκο που τιτλοφορείται «Ο γητευτής», περιλαμβάνονται 16 τραγούδια και 3 οργανικά κομμάτια, με την ερμηνευτική σύμπραξη των Σωκράτη Μάλαμα, Παντελή Θαλασσινού, Γιάννη Χαρούλη, Κωστή Αβυσσινού. Ενιαίο έργο αποτελεί ο δεύτερος δίσκος «Το Δρακοδόντι», όπου συμπράττουν ο Ψαραντώνης και το σύνολο πολυφωνικού τραγουδιού «Χαονία».
  • Ενας «τεμπέλης δράκος» δίνει κλότσο στη μελωδική ανέμη του Γιώργου Χατζηπιερή και το υπέροχο παραμύθι ξεκινά. Ο λόγος για το CD για παιδιά «Ο τεμπέλης δράκος», σε στίχους και μουσική του Γ. Χατζηπιερή - ένα κομμάτι σε στίχους Διονύση Καψάλη. Τα τραγούδια - παραμύθια ερμηνεύουν οι: Σωκράτης Μάλαμας, Δώρος Δημοσθένους, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φοίβος Δεληβοριάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μανώλης Πάπος, Ελένη Καπηλίδη, Απόστολος Ρίζος, Σοφία Παπάζογλου, Λευτέρης Μουμτζής, Λιζέτα Καλημέρη.
  • Ξεχώρισαν με την «Ασπιρίνη» σε περσινή Δεύτερη Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών από τη «Μικρή Αρκτο». Ο λόγος για τους Γεράσιμο Ευαγγελάτο, Κώστα Τσίρκα και Νατάσα Μποφίλιου, νεαρούς καλλιτέχνες με ταλέντο και ευαισθησία, που έκαναν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλιά, «100 μικρές ανάσες», που περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια σε στίχους Γ. Ευαγγελάτου, μουσική Κ. Τσίρκα και ερμηνεία Ν. Μποφίλιου. Η «Μικρή Αρκτος» μετά την έκδοση του cd «Δεύτερη Ακρόαση», που περιείχε, ενδεικτικά, καινούρια τραγούδια νέων δημιουργών, προχωρά στην έκδοση των ολοκληρωμένων εργασιών τους, πιστεύοντας πως στο μουσικό τοπίο των νέων καλλιτεχνών βρίσκεται η ζωογόνα δύναμη του μέλλοντος για το ελληνικό τραγούδι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναυλία για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο στις 14 Γενάρη στο ΣΕΦ (2023-01-10 00:00:00.0)
Μελωδικές «ανάσες» (2006-09-20 00:00:00.0)
«Ταξιδεύοντας» με δίσκους (2005-08-14 00:00:00.0)
Ανοιξιάτικες ακροάσεις (2005-04-24 00:00:00.0)
«Ψηφιδωτό» ήχων και φωνών (2004-01-11 00:00:00.0)
Δισκογραφικές συναντήσεις (2001-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ