Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Απονεμήθηκαν χτες τα ετήσια μετάλλια, βραβεία και έπαινοι της Ακαδημίας Αθηνών. Στην Τάξη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών απονεμήθηκαν: Αργυρό μετάλλιο, στην Αλεξάνδρα Π. Κανελλοπούλου, για την επέκταση του «Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου» και τη δωρεά αξιολογότατων συλλογών αρχαίας ελληνικής, βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης στο κράτος.

Χάλκινο μετάλλιο, στη Λουίζα Λουκοπούλου για το σύνολο του επιστημονικού της έργου για την αρχαία Θράκη. Βραβείο Γ. Αθάνα, στην Τασούλα Καραγεωργίου για την ποιητική συλλογή της «Το μετρό».

Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα, στον Δημήτρη Κοσμόπουλο για την ποιητική του συλλογή «Του νεκρού αδελφού». Βραβείο Σωτηρίου Ματράγκα, στην Ελένη Ηλιοπούλου - Ζαχαροπούλου για την ποιητική της συλλογή «Υφαίνοντας τον άνεμο».

Βραβείο Ελένης Τιμ. Μυκονίου, στον αριστούχο πιανίστα, Παναγιώτη Γώγο. Βραβείο Σπύρου Μοτσενίγου, στον μουσικολόγο Παντελή Καβακόπουλο για τη συνεχή μελετητική προσφορά του στην ανάδειξη του λαϊκού μας μουσικού πολιτισμού. Επαινος, στον μουσικολόγο Γεώργιο Ραυτόπουλο, για την πολυετή μουσικολογική ενασχόλησή του. Επαινος, στον Ηλία Χρυσοχοΐδη, μουσικολόγο από την Πέλλα.

Επαθλο Μιχαήλ και Ιωάννου Κατσαρά, στον Ιωάννη Βάσση για το βιβλίο του «Leon Magistros Choirosphaktes, Chiliostichos Theologia».

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το καλύτερο έργο κλασικής φιλολογίας, στον Κωνσταντίνο Οικονομάκο για το έργο του «Νικάνδρου Αλεξιφάρμακα».

Δύο βραβεία του Κέντρου Ερεύνης Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων - ΙΛΝΕ, για ανέκδοτες συλλογές, στους: Μιχαήλ Σκανδαλίδη για τη συλλογή του «Λεξικό των Κωακών ιδιωμάτων» και Ζήση Τζιαμούρτα για τη συλλογή του «Γλώσσα ψυχής άγγελος».

Επαινος, στον Χρήστο Ανδρεάδη για το βιβλίο του «Ο Κορυτσάς και Πρεμετής Φώτιος Καλπίδης (1862-1906). Ο Πόντιος εθνομάρτυς ιεράρχης, πρώτο θύμα του Μακεδονικού αγώνα».

Βραβεία Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη: Ποίησης, στον Κλείτο Κύρου, για το σύνολο της ποίησής του. Πεζογραφίας, στη Μάρω Δούκα για το μυθιστόρημά της «Αθώοι και φταίχτες», και στον Χριστόφορο Μηλιώνη για τη νουβέλα του «Το μοτέλ». Δοκιμίου, στον Γιάννη Παπακώστα για το βιβλίο του «Η έρευνα και οι ερμηνευτικές της εκδοχές».

Βραβείο Ιδρύματος Πέτρου Χάρη: Πεζογραφίας, στον Βασίλειο Τσιαμπούση για τη συλλογή διηγημάτων «Να σ' αγαπάει η ζωή» και στην Αθηνά Κακούρη για το μυθιστόρημα «Θέκλη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2011-01-18 00:00:00.0)
Λογοτεχνικά βραβεία (2003-11-04 00:00:00.0)
Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών (2002-12-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-05-10 00:00:00.0)
Βραβεία του «Διαβάζω» (2001-10-26 00:00:00.0)
Λογοτεχνικός διαγωνισμός (1997-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ