Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ - ΟΗΕ
Μαρτυρίες, αιτήματα και αναμονή

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Η συριακή ηγεσία επιβεβαίωσε ότι έλαβε αίτημα ακρόασης ανώτερων Σύρων αξιωματούχων από την επιτροπή του ΟΗΕ που διερευνά τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι αλλά επιφυλάχτηκε να διευκρινίσει ποια πρόκειται να είναι η αντίδρασή της. Σύμφωνα με αξιωματούχους της διερευνητικής επιτροπής το αίτημα αφορά ανάμεσα σε άλλους στον Πρόεδρο Ασαντ, στον υπουργό Εξωτερικών Φαρούκ αλ Σάραα, στον πρώην αντιπρόεδρο Αμπντάλα Χαλίμ Χαμντάμ.

Την ίδια ώρα, στο Λίβανο, ο γιος του δολοφονημένου πρώην ΓΓ του ΚΚ, Τζορτζ Χάουι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο, υποστήριξε ότι ο πρώην επικεφαλής των συριακών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα, στρατηγός Ρούστομ Γαζάλι, τον ενημέρωσε ότι στη δολοφονία του πατέρα του «είχε κάποιου είδους εμπλοκή ο (φιλοσύρος) Πρόεδρος Εμίλ Λαχούντ». Ο Ράφι Μανταγιάν υποστήριξε ότι οι πληροφορίες αυτές του δόθηκαν όταν ο Γαζάλι του τηλεφώνησε για να τον συλλυπηθεί προσωπικά.

Επίσης, υποστήριξε ότι Λιβανέζος ανώτερος αξιωματούχος τον διαβεβαίωσε ότι ο Χασάμ Τάχερ, ο Συροκούρδος που έδωσε κατάθεση με την οποία εμπλέκονται Σύροι αξιωματούχοι και μετά την ανακάλεσε, ήταν παρών, εκτός από τη δολοφονία του Χαρίρι, και στη δολοφονία του Χάουι. Πριν από μερικές μέρες, αραβικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες από τη δολοφονία του Χάουι, όπου, όντως, φαίνεται ανάμεσα στο πλήθος ο Τάχερ, χωρίς, όμως, να μπορεί το γεγονός να ερμηνευτεί με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ