Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
Ζητά μεταφορικό μέσο για το δήμο και τα σχολεία

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Αν προτίθεται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου Βελεστίνου για την παραχώρηση ενός μέσου μεταφοράς για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων, ρωτούν τους υπουργούς Μεταφορών, Παιδείας και Εσωτερικών με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πατάκης.

Ο Δήμος Βελεστίνου, ο μεγαλύτερος γεωγραφικός δήμος της Μαγνησίας, με 11 πρώην κοινότητες και οικισμούς, μερικοί από τους οποίους απέχουν από την έδρα του δήμου δεκάδες χιλιόμετρα, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων από και προς το Βελεστίνο.

Οπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΕ Βελεστίνου, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αφού δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Η Δημοτική Αρχή - σημειώνουν οι δύο κομμουνιστές βουλευτές - δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να αποκτήσει δικό της μεταφορικό μέσο για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Αίτημα των κατοίκων και του Δήμου Βελεστίνου είναι να τους προμηθεύσει η κυβέρνηση ένα - έστω μικρό - λεωφορείο για τον παραπάνω σκοπό, αλλά και για τη μεταφορά - σε καθημερινή βάση - των ηλικιωμένων κατοίκων στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βελεστίνου δεν είναι ο μοναδικός που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, αλλά η πλειοψηφία των δήμων που προέκυψαν μετά τον «Καποδίστρια», χωρίς δυστυχώς να υπάρξει καμία μέριμνα από τη μεριά της κυβέρνησης για τη λύση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ