Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Απαιτούν χώρο στέγασης

Στεγάζεται σε μισθωμένη πολυκατοικία και η αυλή που έχουν οι μαθητές είναι τα μπαλκόνια της πολυκατοικίας. Ο λόγος για το ΤΕΕ Ζωγράφου, το οποίο στεγάζεται εκεί 16 χρόνια περίπου. Μπορεί βέβαια η σχολική χρονιά να τελειώνει, αλλά όχι και τα προβλήματα για τους μαθητές.

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας είχε ξεκινήσει διαδικασία έξωσης την οποία και πέτυχε. Βέβαια, η παράταση που πήρε το σχολείο, μια παράταση έξι μηνών, λήγει στις 30 Ιούνη του 2000. Αυτό το εξάμηνο ο ΟΣΚ είχε υποσχεθεί ότι θα το αξιοποιήσει για την ανέγερση πραγματικού σχολικού κτιρίου για τους μαθητές του ΤΕΕ. Ο χώρος και οι μελέτες είναι έτοιμες, αλλά η χρηματοδότηση του έργου ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

«Ενα σχολείο υποβαθμισμένο και κτιριακά για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών. Ενα σχολείο, σωστό μαθητοστάσιο. Υπόδειγμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλά ΠΑΣΟΚ. Στο ρυθμό της ΟΝΕ. Σχολείο ντροπής για τις εκπαιδευτικές ανάγκες», τονίζει σε ανακοίνωση η Οργάνωση Ζωγράφου της ΚΝΕ.

Επισημαίνει δε ότι η δημοτική διοίκηση λέει ότι αλληλογραφεί με τον ΟΣΚ, «αλλά η υπόθεση, όπως καταλαβαίνετε, βρίσκεται στα ταχυδρομεία». Καταγγέλλει επίσης, την κυβερνητική και δημοτική αδιαφορία και απαιτεί την άμεση επίλυση του προβλήματος στέγασης του ΤΕΕ με τη δρομολόγηση ανέγερσης κτιρίου από τον ΟΣΚ. «Η ΚΝΕ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης και αγωνιστικής κινητοποίησης των μαθητών του ΤΕΕ και όλων των εκπαιδευτικών φορέων», καταλήγει στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ