Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ 3-3
Η τριπλή ανατροπή

«Ολοι μάς θεωρούσαν εύκολο αντίπαλο, αλλά αποδείξαμε ότι αξίζουμε το σεβασμό της Ευρώπης». Αυτά είπε, λίγο μετά τη λήξη της συγκλονιστικής αναμέτρησης μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας και της Σλοβενίας, ο πρωταγωνιστής των τυπικά φιλοξενούμενων, Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Γ΄ Ομίλου, «έκλεψε» τις καρδιές όσων τον παρακολούθησαν. Το τελικό 3-3 διαμορφώθηκε μετά την ανατροπή που προήλθε από τη μεγάλη των «Πλάβι»... ψυχή. Οι Σλοβένοι με δύο τέρματα του Ζάχοβιτς (23΄, 57΄) και ένα του Πάβλιν (52΄), έδειχναν ότι απέκτησαν από πολύ νωρίς το δικαίωμα να βγουν νικητές από το Στάδιο Σαρλερουά. Ωστόσο, οι Γιουγκοσλάβοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ορμώμενοι από το αστείρευτο πείσμα και το γνωστό φιλότιμό τους, έφεραν τα πάνω κάτω μετατρέποντας το σε βάρος τους αποτέλεσμα σε ελπιδοφόρα, για τη συνέχεια, ισοπαλία. Οντας μάλιστα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του εριστικού και απερίσκεπτου Μιχαΐλοβιτς (60΄). «Εκτελεστές» της μεγάλης ανατροπής ήταν οι Μιλόσεβιτς (67΄, 73΄), Ντρούλοβιτς (70΄). Μετά τη λήξη του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Γιουγκοσλάβων, Βογιαντίν Μπόσκοφ, μεταξύ άλλων είπε: «Δεν περίμενα ότι θα είχαμε τη δύναμη να ανακάμψουμε μετά το 3-0. Πριν τον αγώνα πίστευα ότι η νίκη εναντίον της Σλοβενίας ήταν μονόδρομος. Ομως, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, είμαι ικανοποιημένος».

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ (Μπόσκοφ): Κράλι, Ντιτς, Γιοκάνοβιτς, Τζούκιτς, Στάνκοβιτς (36΄ Στοΐκοβιτς), Γιούγκοβιτς, Μιγιάτοβιτς (82΄ Κέζμαν), Μιχαΐλοβιτς, Ντρούλοβιτς, Κοβάσεβιτς (52΄ Μιλόσεβιτς), Νατζ.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κάτανετς): Νταμπάνοβιτς, Μιλίνοβιτς, Μίλανιτς, Γκάλιτς, Νόβακ, Τσεχ, Ουντοβιτς (63΄ Ατσίμοβιτς), Ζάχοβιτς, Πάβλιν (73΄ Πάβλοβιτς), Ρουντόνια, Κάριτς (78΄ Οστερτς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ