Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Θέατρο
Ανατρεπτικές κωμωδίες

«Cooped» των «Spymonkey», στο «Κόρονετ»
«Cooped» των «Spymonkey», στο «Κόρονετ»
Το θέατρο «Coronet» («Κόρονετ») παρουσιάζει, από τις 13/1, την παράσταση «Cooped» των «Spymonkey», που πολλοί αποκαλούν «οι καινούριοι Μόντι Πάιθονς». Πρόκειται για «τρελή, σουρεαλιστική, εξωπραγματική, ανατρεπτική κωμωδία». Το «Cooped» είναι ένα γοτθικό θρίλερ, που συνδυάζει κουρδιστές πάπιες, ορφάνια, θάνατο, αγάπη, πλαστικά γάντια και μπαλέτο στον Κήπο της Εδέμ. Ο αλλόκοτος οικοδεσπότης κόμης Murdstone προσλαμβάνει την όμορφη αλλά ορφανή δεσποινίδα Laura Du Lay στο φρικιαστικό του αγγλικό αρχοντικό. Ο Klaus είναι ο Ευρωπαίος μοχθηρός υπηρέτης. Ο επιθεωρητής Judi Dench, ο χειρότερος Ισπανο-Λονδρέζος αστυνόμος της Σκότλαντ Γιαρντ.

Οι τέσσερις περφόρμερ - Aitor Basauri, Stephen Kreiss, Petra Massey και Toby Park - συνδυάζουν φάρσα, παρωδία και εντυπωσιακά ειδικά εφέ σε απλή αγγλική γλώσσα. Ο Cal Mc Crystal είναι ο άνθρωπος πίσω από τους «Spymonkey», που έγραψε και τη μεγάλη τους επιτυχία «Stiff», η οποία κέρδισε το βραβείο «Total Theatre Award» στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (2002).

  • Η θεατρική παράσταση με το έργο του Γιώργου Παλούμπη «Penalty», που συνεχίζεται ήδη για 2η χρόνια στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Επί Κολωνώ», θα παίζεται μέχρι την Κυριακή 15 Γενάρη. Το έργο «φωτογραφίζει» και σχολιάζει την Αθήνα του σήμερα, με αφορμή την τηλεοπτική μετάδοση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Μία σκληρή κωμωδία ηθών, που ενώ φαινομενικά πραγματεύεται τη ζωή των νέων, ουσιαστικά αποτελεί μια έντονη κριτική στις αξίες της ευρύτερης νεοελληνικής πραγματικότητας. Το έργο διακρίθηκε το 2000 στο διαγωνισμό συγγραφής νέου ελληνικού έργου που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Θέατρο του Νότου («Αμόρε»). Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης, σκηνικά Γιώργος Χατζηνικολάου, φωτισμοί Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Παίζουν: Αγγελόπουλος Θέμης, Αλεξίου Θάνος, Λάλος Δημήτρης, Λεάκος Γιάννης, Παπάζογλου Θωμάς, Σταμουλακάτος Στάθης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ