Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΠΑΤΡΑ 2006»
Θέλουν τους Πατρινούς ... «πελάτες»!

Αγανακτισμένος ο λαός της Πάτρας από την επιβολή εισιτηρίου για τις εκδηλώσεις

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους εργαζόμενους της Πάτρας η απόφαση του Οργανισμού της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» να επιβάλει εισιτήριο για την εναρκτήρια εκδήλωση του «θεσμού», την έκθεση Ντα Βίντσι, αλλά και για τις άλλες εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 6 ευρώ και οι μαθητές το μισό (τη στιγμή που για τους τελευταίους ισχύει δωρεάν είσοδος σε μουσεία, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό της Αθήνας). Η απόφαση ήταν επόμενο να προκαλέσει την αγανάκτηση των εργαζομένων της πόλης, οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία και τα χαμηλά εισοδήματα, ενώ ήδη μέσω της φορολογίας έχουν χρυσοπληρώσει το «πανηγύρι» της «Πολιτιστικής». Την ίδια ώρα ο Οργανισμός θα μεταφέρει δημοσιογράφους από την Αθήνα για την έκθεση, καλύπτοντας έξοδα μετακίνησης, διαμονής και «δείπνου».

Ολα αυτά, βέβαια, δεν εμπόδισαν την επίδειξη κλίματος «ομοψυχίας» των παραγόντων του Οργανισμού και των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην «αυλαία» των εκδηλώσεων. Αντίθετα, η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» αιτήθηκε να έρθει το θέμα των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η απόφαση αυτή είναι πρόκληση για το λαό της πόλης μας, γιατί οι εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του κράτους, δηλαδή τον ελληνικό λαό. Η προσπάθεια παραπέρα εμπορευματοποίησης των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής είναι απαράδεκτη. Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα. Ο πατραϊκός λαός δεν είναι θεατής - πελάτης».

Σε άλλο σημείο η Κίνηση σημειώνει: «Ο πολιτισμός τους δε θέλει οι φτωχοί, οι άνεργοι, η νεολαία της πόλης μας να παρακολουθούν τις όποιες εκδηλώσεις. Τους θέλουν αποκλεισμένους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που έχουν την ευθύνη διοίκησης του φορέα, ο δήμαρχος, κ. Φλωράτος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, κ. Αλεξόπουλος, ο νομάρχης, κ. Κατσικόπουλος, οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο».

Τέλος, καλεί το ΔΣ να πάρει απόφαση για δωρεάν παρακολούθηση των εκδηλώσεων για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ