Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντρέας Δημάκης
Αντρέας Δημάκης
Φωτ.

Στη μνήμη της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία πέθανε στις 27 Οκτώβρη 2005, τα παιδιά της Θοδωρής και Ηλέκτρα και τα εγγόνια της Βαγγέλης και Γιώργος προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Πρέβεζας.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μελών του ΚΚΕ, συγχωριανών μου από το χωριό Ρευματιά Χρύσοβα Μεσσηνίας ΚΩΣΤΑ ΝΕΖΗ (φωτογραφία), ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΩΤΣΟΥ (φωτογραφία), ΜΗΤΣΟΥ ΤΣΩΤΣΟΥ, ΝΙΚΟΥ, ΗΛΙΑ και ΚΩΣΤΑ ΔΕΔΟΥΣΗ, προσφέρω 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Μήτσος Παπαδόπουλος

* * *

Φωτ.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ γεννήθηκε το 1924 στο Πελόπιο Ηλείας. Μέλος του ΚΚΕ από το 1942 και ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Διώχτηκε, μετά την Απελευθέρωση και εξορίστηκε στους Παξούς, στη Γαύδο, στην Ικαρία και το Μακρονήσι.

Ως το 1989, που πέθανε, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ, με καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ μέλος του ΚΚΕ έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με το ψευδώνυμο Καραδήμας.

Μετά την Απελευθέρωση, έπειτα από συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια εξορίστηκε στο Μακρονήσι και στο Τρίκκερι.

ΜΗΝΟΔΩΡΑ ΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ
ΜΗΝΟΔΩΡΑ ΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ
Πέθανε σε σανατόριο στις 16 Οκτώβρη 1953,

Τα παιδιά του Χριστίνα και Γιάννης, περήφανα για τον αντιφασιστικό αγώνα του, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας 100 ευρώ και σ' αυτόν ένα μεγάλο δάκρυ ευγνωμοσύνης για τη θυσία του στα 41 χρόνια του.

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και για την ονομαστική γιορτή του, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μου ΛΑΖΑΡΟΥ και ΜΗΝΟΔΩΡΑΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης.

Σοφία Μητραντζά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου και συναγωνιστή στον ΕΛΑΣ και στο ΔΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Λαμίας.

Δημήτρης Τζιβάρας

* * *

Συμπληρώθηκαν φέτος 5 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΓΙΩΡΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ μέλους του ΚΚΕ από τους Αγιους Ανάργυρους Φλώρινας. Από μικρός γνώρισε τη φτώχεια και την ορφάνια. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΚΝΕ στην περιοχή Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας. Στην Κατοχή ως μέλος του ΕΑΜ Νέων και της ΕΠΟΝ ανέπτυξε σημαντική δράση στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, με το ψευδώνυμο Μήτσος.

Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, μαζί με την αδελφή του Μαίρη (Χάρη) πήρε μέρος σε πολλές μάχες στην Κεντρική Μακεδονία. Το 1949 τραυματίστηκε και πιάστηκε αιχμάλωτος. Πέρασε από φυλακές, εξορίες, ταλαιπωρίες και αναγκάστηκε να ξενιτευτεί μετανάστης στη Γερμανία. Εκεί συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΔΑ. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ελληνικής Κοινότητας του Ρουσελχάιμ και της αντιδικτατορικής Επιτροπής. Συμμετείχε ακούραστα στους αγώνες του μαζικού και μεταναστευτικού κινήματος και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Ειρήνης. Σε όλες τις εκλογικές μάχες του ΚΚΕ ήταν παρών.

Ιωάννης Μητραντζάς
Ιωάννης Μητραντζάς
Διακρινόταν για το καθαρό μυαλό του, την τολμηρή σκέψη και το σαφή λόγο, πάντα προς όφελος του ΚΚΕ.

Ακούραστος, δραστήριος, άξιος ως το τέλος της ζωής του.

Πέθανε έπειτα από βαριά αρρώστια στα 77 χρόνια του.

Στη μνήμη του Γιώργη Αναστασιάδη, της αδελφής του Μαίρης και όλων των νεκρών αγωνιστών η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο Παράρτημα Φλώρινας της ΠΕΑΕΑ και 100 ευρώ στην ΚΟ Φλώρινας για την οικονομική εξόρμηση.

Αρης Αναστασιάδης

* * *

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «έχασα» τον αγαπημένο σύζυγό μου ΜΑΝΩΛΗ ΠΕΡΑΚΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω στο Παράρτημα Αγίου Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ 50 ευρώ.

Νίκη Περάκη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΤΡΕΑ ΔΗΜΑΚΗ προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Νέας Ιωνίας.

Ο γιος του Δήμος


Λάρος Ποζατζίδης
Λάρος Ποζατζίδης

Χρυσούλα Μπανάκου
Χρυσούλα Μπανάκου

Κωνσταντίνος Κεφαλάς
Κωνσταντίνος Κεφαλάς

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ