Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Σε τέλμα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Την άσχημη κατάσταση των ποδοσφαιρικών ερασιτεχνικών συλλόγων στον Πειραιά καταγγέλλουν, με Επίκαιρη Ερώτηση τρεις βουλευτές του Κόμματος

Τα άλυτα προβλήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά καταγγέλλει με Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ
Τα άλυτα προβλήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά καταγγέλλει με Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ
Την άσχημη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία τόσο σε 18 δήμους της νομαρχίας Πειραιά όσο και σε γενικότερο επίπεδο, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καταγγέλλουν με Επερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Βέρα Νικολαΐδου και Αντώνης Σκυλλάκος. Στην Ερώτηση γίνεται λόγος για τις αιτίες που συνθλίβουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από την αδιαφορία της πολιτείας, την έλλειψη χώρων, την απουσία επαρκούς χρηματοδότησης κ.ά. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα, ο «Ρ» έχει αρχίσει μεγάλη έρευνα από τις 8 Νοέμβρη. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

«Είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς και των υπολοίπων αθλημάτων τόσο στους 18 Δήμους της Νομαρχίας Πειραιά όσο και γενικότερα. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον τομέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού που συνθλίβεται από την αδιαφορία, την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, την ανυπαρξία υποδομών κ.ά.

Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αποτελούν το φυτώριο του αθλητισμού μας και για να παίξουν το ρόλο τους χρειάζονται επαρκή χρηματοδότηση και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Τη στιγμή που δαπανώνται τεράστια ποσά και χαρίζονται κατά καιρούς δισεκατομμύρια στις ΠΑΕ, οι διοικήσεις, τα μέλη και οι αθλούμενοι στα ερασιτεχνικά σωματεία αναγκάζονται να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους, όπως αμοιβές προπονητών, αγορά ιματισμού, μετακινήσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.

Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των εγκαταστάσεων που υπάρχουν, η περικοπή των ελάχιστων επιχορηγήσεων, η έλλειψη γιατρών και άλλων μέτρων στα γήπεδα είναι από τα πλέον βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το κονδύλι που προβλέπεται στο φετινό Κρατικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση των αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων είναι μόνο 25 εκατ. ευρώ. Φυσικά, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι πολύ μικρότερο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.υπουργός εάν προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την καλυτέρευση αυτού του ζοφερού κλίματος που οδηγεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε πλήρη μαρασμό και ποιος σχεδιασμός υπάρχει με ποιο χρονοδιάγραμμα και προτεραιότητες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ