Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΕΚ 3-4 πέναλτι (1 - 1 παρατ.)
«Παγωμένη» πρόκριση

Χρειάστηκε η «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, χτες στη Ριζούπολη, για να σφραγίσει η ΑΕΚ το εισιτήριό της για την 6η φάση του Κυπέλλου (θα παίξει με τη Ν. Βόλου). Σε μια επανάληψη της πρώτης αναμέτρησης, ο Εθνικός αποδείχτηκε πολύ «σκληρό καρύδι» και σίγουρα είναι αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις. Στην Ενωση θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι μόνο από την ουσία (πρόκριση). Γεγονός για το οποίο βέβαια χρειάστηκαν τη «βοήθεια» και δύο παιχτών του γηπεδούχου.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν από την αρχή, και διατήρησαν καθ' όλη τη διάρκεια, την εδαφική υπεροχή. Ομως έκαναν ελάχιστες ευκαιρίες, αφού (ξανα)έδειξαν ανήμποροι να δημιουργήσουν σωστές προϋποθέσεις για γκολ. Οι παίχτες του Εθνικού, με συνεχές πρεσάρισμα και μαζική άμυνα, κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν. Βέβαια, είχαν και τη «συμπαράσταση» του διαιτητή Κάκου, ο οποίος - κακώς - δεν υπέδειξε δύο πέναλτι (σε χέρια των Νταμιάνο και Τζήμα). Ετσι φτάσαμε στο 113' που ο Τσιρίλο, πέτυχε ό,τι δεν μπόρεσαν μέσοι και επιθετικοί. Η χαρά των φιλοξενουμένων κράτησε λίγο όμως. Στο 119' ο Χιώτης με μια «έξοδο απελπισίας» έδωσε την ευκαιρία στο Πετρόφ να ισοφαρίσει.

Από την άσπρη βούλα ευστόχησαν οι Κατσουράνης, Δέλλας, Κόντης, Τσιρίλο (ΑΕΚ) και Ντα Σίλβα, Πετρόφ, Ντόβας (Εθνικός). Το σουτ του Σέζαρ απέκρουσε ο Θωμόπουλος, ενώ η προσπάθεια του Μοράλες κατέληξε δοκάρι και άουτ και του Κουμπούλη απ' ευθείας άουτ.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Θωμόπουλος, Παπαπαναγιώτου, Τζήμας, Βιδάλης, Ντα Σίλβα, Καλλιπολίτης (59' Μοράλες), Στρατάκης, Ανθούλης (46' Κουμπούλης), Νταμιάνο (111' Ντόβας), Καραμαλίκης, Πετρόφ.

ΑΕΚ: Χιώτης, Τζιωρτζιόπουλος (63' Γεωργέας), Κόντης, Τσιρίλο, Δέλλας, Κατσουράνης, Πλιάτσικας (91' Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες (79' Βενγλίνσκι), Λάκης, Λυμπερόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ